CopyKan du ikke læse denne mail? Klik her.


Om Blogging, PR, Branding og Teksforfatteri

29.05.2012Hvad har trendspotting med kommunikation at gøre?

Kære Læser

Trendspotting er noget af det vigtigste, du kan arbejde med, når du arbejder med kommunikation af ideer, varer og ydelser. Sagen er nemlig den, at vi kun hører rigtigt godt efter et budskab, hvis det handler om det mest interessante emne i verden, nemlig os selv. En del af det handler også om, hvem vi gerne vil være, og hvordan vi ser os selv. Vi er kontinuerligt påvirkede af trends og tendenser, vi måske ikke engang selv opdager, men vi forholder alt det nye til os selv og vores egen selvopfattelse. Når du altså skal sende et budskab ud i verden, er det vigtigt, at indhold, form og kontekst er noget, man overhovedet har lyst til at relatere til sig selv. Det betyder, at hvis du som afsender af et budskab er lidt i tvivl om, hvor tampen brænder, hvad der hitter på trendbarometret, eller om hvad der bliver den næste platform, vi vil lytte til, ja, så sejler dit budskab rundt ude i intetheden uden at blive grebet og lyttet til: Indhold og kontekst er nemlig nødt til at appellere. 

Der ofres derfor store formuer på at afsløre, hvor og hvad den næste trend er, og det er også noget af det, vi her hos os arbejder meget med; at finde ud af, hvilke macro-trends der er afgørende for kommunikation og forbrug, og det er derfor, at efterårets kursus i kommunikationstrends for 2013 er så vigtigt

I denne udgave af MiniMagasinet kan du læse om en af de helt store dominerende trends for 2013, nemlig Wellthy-trenden, og du kan møde sundhedsredaktøren på Alt for Damerne, som vil give sit perspektiv på historien. Du kan også bladre i noget af vores tekstforfatterarbejde, og du kan nå at blive helt forskrækket; nemlig når du læser om, hvordan afhængighed af Facebook stort set er det samme som afhængighed af alkohol.

Rigtig god uge,
Kærlig hilsen
Julia

Lækkert (gratis) online shoppemagasin

Selvom rigdom ikke længere er det, vi flasher hårdest, så er det aldrig af vejen at være klædt så lækkert på, at det både kan ses og mærkes. Vi har skrevet InWears magasin, som du kan klikke dig videre til her. Nyd især artiklen med smukke billeder af en purung Helena Christensen og af firser-fashion, som vi bedst husker den! Og tjek masser af trends, trendspotting og lækker sommermode ud.
KLIK HER

Kursus i
Kommunikationstrends
2013

Hvilke overordnede trends kommer til at præge 2013?
Hvordan sikrer du, at dine og din virsksomheds budskaber bliver hørt?
Hvilke platforme er de vigtigste, og hvad skal du fortælle?

Kursus i de Kommunikationstrends, der kommer til at præge 2013 lige her

Er du Facebook-aholic?

Som kommunikatør eller interesseret i de dele kan du måske have svært ved at holde blikket fra Facebook. Du er ikke den eneste. Og nu har et norsk forskerteam i psykoloi afsløret hvorfor. Facebook trigger nemlig noget i os, præcis som alkohol gør. Læs mere her om, hvorfor Facebook og alkohol er (næsten) lige vanedannende

TREND
Wellthy frem for Wealthy:
Kroppen som det nye statussymbol

Det årti, som vi kalder for 00-erne, kaldes i England for "The Naughties". Det var årtiet, hvor forbrugsfesten kørte i højeste gear, hvor vi realiserede os selv gennem hårdt arbejde og gigantisk forbrug, og hvor rigdom, logoer og masser af glamour var noget af det mest sexede og hotte, man kunne komme i nærheden af.

Sådan er det ikke mere og (måske) heldigvis for det.

Trenden dengang handlede om at realisere os selv og spejle os selv i rigdom, at være rig, at være "wealthy". Nu, viser undersøgelser i forbrugeradfærd, handler det ikke længere om at være rig, det handler om at have det godt med sig selv. Den ultimative velstand handler om at vise sig selv og omverdenen, at man har det godt med sin krop, og at man er sund, "fit", rask og sprød. Den samlende betegnelse for den makrotrend er Wellthy.

Hvordan bruger man så den trend? Hvis man sælger sportsudstyr, er det sådan set lige ud ad landevejen og ganske let at gå til, men trenden har naturligvis også indflydelse på alt andet. Wellthy-trenden er nemlig en af de mange trends, vi følger og påvirkes af uden nødvendigvis rigtigt at mærke den. Wellthy-trenden kommer til at påvirke, hvilke fødevarer du køber, og hvordan de bliver formidlet til dig, men det bliver også en af de trends, der kommer til at præge modebranchen og allerede gør det nu, hvor sommerens OL påvirker moden med sporty referencer hos de fleste brands. Faktisk tror jeg så meget på denne trend, at jeg er overbevist om, at du vil kunne spore elementer af den i langt de fleste af de produkter og kampagner, du kommer til at støde på det kommende år. Som forbrugere vil den appellere til os, og som afsender på et budskab vil det være et oplagt match for mange produkter. 

Vi holder kursus i Kommunikationstrends for 2013 - og hvordan du bruger dem i dit arbejde - i september, og det kan du læse meget mere om her.

Hvis du vil læse en spændende artikel om Wellthy-trenden, så klik her. 

Det næste bliver cykling

Marie Kaufholz er sundhedsredaktør på Alt for Damerne, og dermed har hun på alle måder fingeren på pulsen, når det drejer sig om krop, sundhed og de trends, der præger vores forbrug og forhold til den del af livet. Derfor har jeg stillet Marie et par spørgsmål om netop det - læs med, og find blandt andet ud af, hvilket område på kroppen kvinder lige nu frygter mest...

1. Du er Sundhedsredaktør på Alt for Damerne og skal derfor blandt andet holde øje med de største motionstrends. Hvilke hitter lige nu, og hvorfor netop de, tror du?

De sidste par år har løb jo været det helt, helt store - Danmark er et af de lande i verden, hvor flest mennesker løber. Det, jeg personligt elsker ved løb, er, at man kan gøre det, lige når man har tid, det kræver ingen transport, og i princippet er det eneste udstyr, man har brug for, et par løbesko - selv om der er et par ting mere, jeg ville have svært ved at undvære. Og så er Crossfit også blevet stort, både i fitnesscentre og på den mere rå måde i gamle pakhuse og slagtehaller. Jeg tror, at det er blevet et hit, fordi man træner sammen, og det er en super funktionel træning, der giver hurtige resultater. Det næste skulle, i følge alle de kloge damer og mænd, jeg omgiver mig med, blive cykling, men det kommer nok til at kræve en del for mig personligt at komme op på en motionscykel. 

2. Nogle mener, at kroppen er vores største statussymbol lige nu. Hvordan mærker du jeres læseres interesse for deres krop?
Vores læsere er jo kvinder, så derfor er det slankestoffet, der virkelig hitter. Men det skal være på en sund måde frem for crash diets; det er helt tydelig disse år. Og jeg kan mærke, at alle vores slankeartikler bliver nærlæst, og hvis der er en træningsøvelse eller en opskrift, vi har fået kludret i, så skal vi nok høre om det med det samme. 

3. Hvilket område på kroppen interesserer vi os mest for?
Jeg ved ikke, om der er et område, som vi interesserer os mest for - men der er jo nogle områder, som kvinder helt generelt har lidt større problemer med end andre, som maven og overarmene, der derfor har de der dumme kvindenavne konemave og mormorarme. 

4. Hvad er vigtigst lige nu, hvis man vil være sund: Krop eller sind?
Jeg tror ikke, at det er enten/eller, faktisk synes jeg, det er virkelig positivt, at der de sidste par år har været så meget fokus på mental sundhed, og hvad fx stress gør ved kroppen. For man bliver bare sundere og gladere, hvis man kan finde ud af at få plads til det hele med måde. Både alt det sunde og chokoladekagen. 
 


  Vil du dele magasinet med én, der får glæde af det? Klik her!
share on Twitter  Like Trendspot: Rigdom er ikke sexet mere. Opdag, hvad der tæller nu on Facebook