Copy
MikroTrends: Hævnshopping & det, den kinesiske forbruger køber MERE af? (Og hvad lærer det os?)
Lahme Minimagasin
 

Kære Læser


Det er en vild tid. Der sker tusind ting – og ingenting. Alle har travlt, og ingen skal faktisk noget. Vi lærer hele tiden nyt, men ikke noget, vi selv har ønsket os. Som forbrugere bliver vi alle udfordrede, for hvor mange penge kan vi bruge – og på hvad? Hvad mangler vi, og har verden købt nok toiletpapir? Én ting er, at flere webshops melder udsolgt af strikkegarn, noget andet er, at vi bager som aldrig før, men hvad bruger alle de, der stadig går på arbejde hjemmefra, deres penge på? Hvis vi kigger til Kina, har vi et bud.
God læselyst.

Kærlig hilsen
Julia & Co.


Kinesisk maskebal: lipstick-effekten udeblev


I en vedholdende tradition siger man, at salget af læbestift stiger, hver gang et samfund og en økonomi er i krise. På den ene side er The Lipstick Effect en vedholdende myte, men på den anden side har flere brands igennem historien faktisk annonceret, at den passer. Hvorom alt er, så er lige præcis salget af læbestift bestemt ikke steget, snarere tværtimod. Salget er dog øget i en anden kategori, nemlig indenfor øjenmakeup, eyelinere, øjenbrynsblyanter og alt andet, der har med øjnene at gøre. Og dét salg er steget ganske voldsomt. Den enorme e-handelsplatform JD.com, som har base i Beijing, har rapporteret, at deres salg i netop øjenmakeupprodukter er gået op med 97 % den 8. marts, kvindernes internationale kampdag, som i 2020 foregik midt under pandemien. Alibaba Groups platform, TMall, fortæller, at salget af øjenmakeup i årets første måneder sammenlignet med sidste år steg med 40 %. Det, der er værd at bemærke, er, at det, der sælger allerbedst på begge platforme, er store, kendte og etablerede brands. Kilder (BOF, JD.COM)
 
Hvad lærer det os? 
At vi som forbrugere stadig har ”basic wants and needs”, og at det at se godt ud er et af de behov (læs mere i vores trendrapporter, som du finder her). Når hele verden flytter sig, flytter forbrugerne med, og vi tilpasser os lynhurtigt. Og når læberne bliver dækket af masker, fremhæver vi blot det, andre stadig kan se, nemlig øjnene. Det næste, vi lærer, er værdien af et brand. I krisetid har noget aldrig været vigtigere end brandet. Det er din hovedstol, dit udgangspunkt og måske endda din opsparing.
 
Køb TrendRapporten lige her


Mød: baofuxing xiaofei aka hævnshopping


Et kinesisk begreb, der stammer fra 1980’erne, og som lige nu handler om at bruge penge på en selvforkælende måde, når krisen er slut. Begrebet er blevet brugt til at beskrive, hvad man ville gøre på den anden side af krisen – købe en luksusgarderobe, når luksusrejsen er blevet aflyst, eksempelvis. Men begrebet dækker også over, at mange mener, at vi vil se et øget forbrug på den anden side af krisen. 

Men hvad kommer vi egentlig til at gøre? Hvordan kommer vi til at bruge vores penge – flytter vi os fra fantasier om hævnshopping til at købe mere lokalt? I vores TrendRapport ’909 danskere om coronakrisen’ ser det ud til, at vi i fremtiden vil bruge vores penge i Danmark, på danske varer, men også meget gerne på internationale luksusvarer. Igen er det for begge kategoriers vedkommende vigtigt, at vi forstår brandet. At vi kender det brand, vi køber ind i, og at det giver os gode grunde til at holde af det.
 


Branding er nøglen


Vores korte Brandbuilding Workshop i maj er totalt udsolgt, og derfor har vi valgt at åbne for tilmeldinger til endnu en workshop. Den ligger sidst i juni, og vi holder naturligvis holdet meget småt for at være sikre på, at vi overholder alle retningslinjer. 
 
Du skal overveje at tage med hvis du:
Gerne vil sælge til flere kunder, sikre genkøb hos eksisterende kunder og sørge for, at loyaliteten hos dine forbrugere er i top?

Eller hvis du: 
Ikke altid ved, hvordan forbrugerne kommer til at drømme præcis dit brand, og hvordan din kommunikation bliver nøglen i det? Og kan dine nuværende og kommende kunder ikke altid gennemskue, hvordan de kan finde sig selv i din brandfortælling?
 
Læs mere her
Share Share
Forward Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2020 Lahme ApS. All rights reserved.