Copy
De Aktivitiske Forbrugere er fundet - og de vil meget gerne bruge penge. Mød dem her.
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Her hos Lahme Kommunikation har vi kunnet spore tendensen længe: Vi vil faktisk gerne betale mere for varer, der lever op til vores værdier. Vi vil også gerne bruge penge på brands, hvis værdier, historie og måde at arbejde på lever op til de værdier og forestillinger, vi selv dyrker. Nu viser en global undersøgelse, at det rent faktisk er præcis sådan, det forholder sig. Flere og flere forbrugere vælger nemlig varer ud fra værdier frem for udelukkende at se på prisen. Mød en af disse forbrugertyper her.
 
Rigtig god læselyst,
Julia & Co
 
 


Efterårets Tekstforfatterkursus

Dette efterår afholder vi igen vores tekstforfatterkursus. Kurset er til dig, der arbejder med tekst, som skal kunne ramme modtageren i hjertekulen. Du vil få konkrete redskaber, grundlæggende viden, redskaber til at ramme din modtager og meget mere, som vil lette din hverdag og bevæge din skrivelyst. 

 

Læs mere her
 

Deltag i
vores Retreat

Vores populære tekstforfatter-reatreat er 2 dages tempofyldt og videnstung fordybelse i dig og din praksis som tekstforfatter. Du vil lære, hvordan du fjerner forbehold hos modtageren, hvordan du skruer den perfekte rubrik sammen, men også hvordan du redigerer dit eget indhold, så du hele tiden skriver bedre, mere flydende og skriver med meget mere og meget tydeligere identitet. Vi kommer til at arbejde med konkrete værktøjer til, hvordan du skaber Tone Of Voice i dine tekster, og hvordan du skruer en tekst sammen, så den både lyder, føles og rammer rigtigt.

Klik her for at læse mere, eller kontakt os på info@lahme.dk, hvis du har spørgsmål. 
 

Læs mere her
 

Så landede hun endelig: Hende, der stemmer med indkøbsvognen

Forbrugertyper – og hvor vi tit tager fejl
Den største fejl vi begår, når vi forsøger at kommunikere med dem, vi ønsker skal investere i vore produkter, er at tro, at de er lige som os selv. Vi tror, at vi kender vores forbrugere, som vi kender os selv, og at de helt sikkert vil være præcis lige så interesserede i det, vi synes er spændende, som os selv. Men nej. Oftest glemmer vi, at vi ikke selv er repræsentative for alle andre, og at vi tiltrækkes af forskellige elementer, når vi træffer valg. Derfor er det så vigtigt at kende, at forstå og ikke mindst at holde af de forskellige typer, der meget gerne skal vælge ens produkter og ydelser til. 
 
Den aktivistiske forbruger
(Jeg er lige så vigtig som planeten)
 
Vi har talt om dem længe og måske endda gået og ventet lidt på, at de for alvor ville dukke op. I Danmark var salget af økologi i 2016 (kilde) helt oppe på 9,7% af det samlede fødevaresalg, og det tal gør os faktisk til verdensmestre.
 
Man kunne tro, at tallet var langt højere især efter et årti med snak om økologi og den politiske forbruger. Og faktisk synes jeg, at vi har ventet ganske længe på, at de mennesker, vi hørte så meget om, der ville begynde at stemme med deres indkøbskurve, faktisk kom.
 
Men nu er de her. Endelig. Og dem, vi kan kalde for de aktivistiske forbrugere, udgør globalt set (ifølge Euromonitor) hele 17% af alle forbrugere. Ud af dem er 55% kvinder, og de er omkring 40 år gamle. De tror fuldt og fast på, at de i deres forbrug kan være med til at ændre verden, og de bruger glad og gerne tid og penge på det.
 
Det spændende ved netop denne type forbruger er, at de vægter deres eget velbefindende og helbred lige så højt som planetens, og derfor handler det at købe bevidst ind lige så meget om forbrugeren selv, som om det gode, hun ønsker at gøre i verden. Hun vælger økologisk men også bæredygtigt, og det betyder noget for hende, at brandet er garant for netop den vare, hun vælger, hvorfor hun oftest går efter premiumsegmentet. I modsætning til mange andre forbrugere, vil denne type forholde sig loyalt, når hun bruger sine penge. Hvis et brand eller en ydelse lever op til hendes værdier og måske endda både gør noget godt for hende og for planeten, er hendes loyalitet ikke svær at sikre. Hun er derfor i meget høj grad påvirket af anbefalinger fra ligesindede, lige som hun også meget gerne prøver nye produkter, som hun har mødt på de sociale medier.  
 
Ud over det interessante i at den forbruger, vi har talt om i mere end et årti, endelig eksisterer, så skal vi huske på, at vi selv som alle andre forbrugere lever i en opmærksomhedsøkonomi. Her er det vigtigste, at vi bruger tid på at forstå den verden, dem vi ønsker at kommunikere med lever i, og at vi forstår, at den ganske ofte ikke er, som vi tror. De er de forresten heller ikke. 
 
 

Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2018 Lahme ApS. All rights reserved.