CopyKan du ikke læse denne mail? Klik her.


Om forbrugertrends og de begreber, du får brug for

06.01.2016Kære læser.

Så skete det!

Et nyt år er klar til at blive fyldt op med oplevelser, nærvær og masser af opgaver.

Jeg er sikker på, at 2016 bliver et af de gode og sjove år, og i hvert fald at vi her hos Lahme vil gøre os umage for, at det bliver sådan. For måske kan vi ikke redde verden hver eneste dag, men vi kan i hvert fald gøre os umage for at bidrage positivt.
 
Her hos Lahme kan vi i år fejre vores femårsjubilæum midt i januar, og det er meget svært ikke at være stolt af det. Det har været fem fantastiske år med spændende udfordringer, gode opgaver og frem for alt gode kunder, projekter og kollegaer.

Vi glæder os til de fem næste år, men for at springe ordentligt ind i 2016, får du her tre begreber, som vil komme til at have indflydelse på vores mulighed for kommunikation og budskabsformidling i det år, vi netop er hoppet ind i.

Glædeligt 2016.

Kærlig hilsen
Julia & Co
 

Kursus:
Skriv dig ind i 2016

Der er ingen tvivl om, at ordet vinder igen og igen i den digitale verden, vi lever i. Det er ordene, der kalder virkeligheden frem, og det er ordene, der beskriver verden, så dine modtagere køber ind på idéer og produkter.

At "kunne skrive" tages efterhånden for givet, men at kunne skrive godt og rammende er og bliver en disciplin i sig selv.

Alt dette og meget mere har vi fokus på, når vi igen afholder vores Tekstforfatterkursus, som giver dig brugbare og konkrete redskaber til ikke bare at skrive bedre, men også skrive mere kreativt, hurtigere og så det fænger. Du kan læse meget mere om det her.

Gratis podcast om kreativitet

Ideas on wheels er et spændende lille firma, som tilbyder kreative idéudviklingsprocesser for både større og mindre virksomheder. Jeg er blevet interviewet til en podcast om kreativitet og om at arbejde kreativt, som du kan hente gratis lige her

Virtual Reality
(nej, ikke som du tænker det)

Begrebet skal i 2016 ikke nødvendigvis forstås som i en science fiction film, selvom 2016 faktisk bliver året, hvor gadgetverdenen vil slå flik-flak over diverse dimser, briller og add-ons, som kommer i handlen.

I april vil Oculus Rift komme i handlen, og den lover, at man kan opleve alt, alle steder, gennem Virtual Reality. Men Virtual Reality-begrebet bliver i år også vredet en omgang, så det kommer til at handle om forbrugernes mulighed for at prøve et brand af, inden de forpligter sig. Se det som god gammeldags sampling, og tænkt over, hvad din forbruger har af forventninger til dig, din ydelse og det brand, du repræsenterer.

Jo dyrere den vare, vi i fremtiden sælger, er, desto højere forventninger vil forbrugeren få til at få lov til at prøve den af, inden de køber. Her vil Virtual Reality også have indflydelse på en form for forventningsforskydning, for hvorfor bruge tid på at prøvekøre en bil hos forhandleren en lørdag formiddag, hvis man kan gøre det virtuelt hjemme i stuen? Man kan også forestille sig, at rejseudbydere kan give kunderne en oplevelse af destinationen, allerede inden de rejser, når Virtual Reality bliver allemandseje.

På det mere abstrakte plan kommer Virtual Reality-begrebet også til at få indflydelse på sammenhængen mellem sociale medier og virkeligheden. Helt kort sagt kan en virksomhed ikke længere have en identitet på de sociale medier, som ikke korresponderer med virkeligheden, og kunder og forbrugere vil langsomt få en højere og højere forventning til, at de to sfærer stemmer fuldstændigt overens. Altså: Det, man oplever virtuelt, skal være muligt at opleve i virkeligheden. 
 

Podcast

Podcasts er ikke på den måde nye, men i 2015 boomede de, og man kan nu downloade givende informationer rigtigt mange steder, såvel gratis som betalt.

Mens podcasts som danske Third Ear og amerikanske Serial og hele DRs portefølje af indhold har været med til at skabe nye vaner for os i 2015, kan du glæde dig til at kunne bruge podcasts som et nyt medie til at dele viden med dine kunder.

For nu har vi lært det – nu kender vi gaven i at lave mad med informationer i ørerne, eller i at tilegne os viden, mens vi lægger vasketøj sammen. Infotainment kaldes det også, altså underholdning og informationer, der kan følges ad. Her hos Lahme tænker vi podcasts som et godt suplement til ebøger, og vil glæde os til at lave begge dele i det kommende år både for kunder og os selv.

Faux-cialisering

Er et sociologisk pop-up begreb, som vil blive brugt mere og mere i 2016. Det dækker over det faktum, at vi lever i en tid, hvor internationale kriser ikke stimulerer vores lyst til at være udadvendte og engerede, men snarere være hjemme og hænge ud med Netflix.

I stedet for at socialisere faux-cialiserer vi, altså socialiserer ”falsk”, og er i kontakt med vores venner og netværk via smartphones og sociale medier. I stedet for at åbne os op mod verden lukker vi ned, men har alligevel kontakt med hinanden og hele verden. Dog altid på vores egne præmisser.

Hvis faux-cialiseringen manifesterer sig endnu tydeligere, vil denne tendens også få indflydelse på de medier, vi kommer til at forbruge (de skal helst kunne ligge i vores hånd), og i den måde, du som afsender på budskaber vil kunne komme i kontakt med dine forbrugere på. I forvejen ser vi, hvordan Facebooks algoritmestyrede indhold næsten forhindrer os i at lære nyt, men også hvordan færre og færre af os ”udsætter” os selv for nyheder, vi ikke selv har valgt, ved for eksempel at læse en god gammeldags avis. 
 


  Vil du dele magasinet med én, der får glæde af det? Klik her!
share on Twitter  Like TREND: 3 begreber der kendetegner 2016 on Facebook