Copy
Mød de frie bryster, Naturligmanden og Superhelten.
Lahme Minimagasin
 

Kære Læser


Kultur er ikke bare kultur. Kultur er strømme og modstrømme, og på samme måde er det med trends. Derfor kan der sagtens fungere én trend side om side med andre, og derfor eksisterer der også flere trends, der i princippet udelukker hinanden gensidigt - samtidigt.
 
Lige nu er et af de gode eksempler på trends, der går i flere retninger, vores kroppe. På de sociale medier eksisterer der masser af profiler med slanke kroppe, detox-tips og træningsfascisme. Altså kroppe der skal se ud på en ganske bestemt måde for at være objektivt perfekte. Detox, crossfit og slankekure er blevet så almindeligt, at det efterhånden er mainstream, og modreaktionen ligger nu i en helt anden slags krop. Samtidig med at overvægten stiger til problematiske højder hos 30-70% af den voksne europæiske befolkning (ifølge WHO), er den naturlige, mindre konstruerede krop blevet trendsættende.
Dette MiniMagasin viser flere trends, der lige nu peger i retning af, at vi er ved at erobre kroppen tilbage, og viser samtidig hvilke konsekvenser det vil få, for måden vi ønsker at blive talt til.
 
God læselyst
Kærlig hilsen
 
Julia & Co

 


De Frie Bryster


Barmen er en kampplads og et helt selvstændigt kommunikationsområde. Fra at den perfekte barm var noget man købte sig til, er der nu begyndt en modbevægelse. Hashtagget #saggyboobsmatter blev sat i omløb af den 23-årige britiske blogger Chidera Eggerue (instagram @theslumflower) i marts 2018 for at støtte unge kvinder i at stå ved deres kroppe, som de er. En del af den såkaldte kropspositive bevægelse ganske vist, men også en tydelig afvisning af årtiers oplevede krav om at en kvindekrop helst skal se ud på en ganske bestemt måde. At millennialgenerationen er i gang med en YouthQuake 2.0 eller et nyt ungdomsoprør, netop som vi er i 50-årsjubilæet for 1968, er der ingen tvivl om, men det er på alle måder interessant at observere, hvordan mange af de samme markører bliver brugt igen, og brysterne er blot et af dem. Krav til udseende, skønhed og perfektion er lige nu i fuld gang med at blive revurderede og kommer til at påvirke den måde, vi kommunikerer til kvinder om deres kroppe.
 


Superhelten og Naturligmanden


Mainstream mandekroppen er på ingen måde blevet frigjort, og selvom visse medier for et par år siden forsøgte at gøre far-kroppen eller The Dad Bod til en ting, er superheltene og deres kroppe trådt ind på scenen. Der skal mere end almindelig dedikation til for at få de svulmende muskler, som heltene fra Avengers, Guardians of the Galaxy og lignende helte-universer fremviser, hvilket betyder, at mandekroppen på den ene side er underlagt krav lige så skrappe som kvindekroppen, og på den anden side er på vej ind i et nyt ideal: Det naturlige. Med hår og skæg og tegn på slid. Mandekroppen og ideal-manden er nemlig rykket udenfor, og en rigtig mand er ikke bange for at gå i haven. 
 


Kropsrevolutionen


I England har en helt ny bevægelse netop sået de allerførste frø: Anti Diet Riot Club er et initiativ, der vil gøre op med stereotype kropsbilleder, slå hårdt ned på slankekure og promovere såkaldt intuitive spisemønstre. Man skal ikke længere være del af en forbudskultur, men acceptere sig selv, tyk eller tynd eller midt i mellem, for alt det man er og for ens eget udseende. Kroppen skal ikke mere være en kampplads, men i stedet skal man tage kurser i kropspositiv tegning og dyrke yoga, hvorefter man spiser brunch sammen. Deres vinkel er: sundhed i alle størrelser, og missionen er ikke mindre end at gøre op med den kultur, der kun handler om at sammenligne sig selv med andre. 


YouthQuake 2.0 for Kommunikatører


Man behøver ikke en nypudset krystalkugle for at kunne mærke, at noget nyt er på vej. Vi ser på en amerikansk generation af unge, der blot venter på at få stemmeret, så de kan underkende de magtstrukturer, der er i samfundet lige nu, og vi ser 50 år gamle principper for kropslighed og nydelse vinde indpas igen. Midt i en tid hvor vi er bange for, at de sociale medier æder os, ser vi hvordan nyheder om selvkærlighed spredes hurtigere end nogensinde før. Alt dette skal vi være yderst opmærksomme på i vores kommunikation: Når forbrugerne aktivt opsøger forandring i stereotyper, er det værste vi kan gøre, at holde fast i dem. Ung, slank og smuk er ikke det mest interessante lige nu, og sundhed har heller ikke mere kun et eneste udtryk. 

 


KURSUS


Skriv som din modtager læser
En tekst er ikke bare en tekst, og en modtager er ikke mere del af en målgruppe.

Tekstforfatteri på alt fra sociale medier til kampagner og nyhedsbreve (og jeg kunne blive ved med at liste op) er blevet fundamentalt afgørende for, hvordan dit budskab og din vare bliver solgt.

Derfor gentager vi vores succesrige Tekstforfatterkursus, som du kan læse mere om her →


KURSUS


Branding, 
Kommunikation &
Tekstforfatteri


Branding og målgruppeforståelse, kommunikation og trends; alt det plus tekstforfatteri kommer vi omkring i et intensivt og skræddersyet retreat for dig, der arbejder med kommunikation. Over to dage vil du opleve, hvordan dine redskaber og konkrete værktøjer til at løse opgaver vil forandre sig, og du vil opleve en mere målrettet, fokuseret og metodisk tilgang til dine opgaver.

Læs meget mere her →
 
 
VI SØGER EN PRAKTIKANT

Fra august 2018 søger vi en praktikant, som kan bruge et semester hos os som del af sin uddannelse.
Du skal interessere dig for kommunikation, være i gang med en videregående uddannelse, og være nysgerrig på hvordan kommunikation ser ud i praksis og ikke blot i teori.

Dine daglige arbejdsopgaver vil spænde fra research til koordinering, men du vil blive involveret i stort og småt i vores hverdag. Du skal være ok med ikke altid at vide, hvordan dagen ser ud på forhånd, og så skal du glæde dig til at have en af mine dygtige kollegaer som praktikvejleder.

Send en ansøgning til info@lahme.dk, og del gerne MiniMagasinet her, hvis du kender en, som kunne være interesseret.
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2018 Lahme ApS. All rights reserved.