Copy
Effekten af god content stiger mærkbart og målbart.
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Denne udgave af MiniMagasinet handler om content. Den disciplin indenfor markedsføring som i de senere år er blevet big business, men som – helt ærligt – også mange steder er blevet ganske udvandet. For er content, altså det brandende eller kundeforkælende indhold, for de fleste virksomheder andet og mere end noget, man kan læne sine annonceringer op ad? Svaret burde være ja. For nu, mere end nogensinde før, er der brug for både content og klarere grænser.
Læs med her.

Kærlig hilsen
Julia & Co
 

 

Fra storytelling til content


For et årti siden hed det sig, at forbrugerne elskede storytelling. Altså den form for branding hvor virksomheder fortæller deres forbrugere om, hvem de er, hvorfor de er, og hvad de egentligt vil – ud over at tjene penge. 
Måske var det rigtigt nok, måske elskede vi at vide alt, hvad der foregik bag scenen i en virksomhed. Men verden ser anderledes ud i dag. Som forbrugere har vi nemlig forandret os, vi er blevet mere klarsynede og mere vant til at blive kommunikeret med fremfor til
Storytelling har nemlig den store slagside, at det mest af alt er en måde for et brand at tale om sig selv, og den kommunikationsform virker efterhånden noget afvisende på mange forbrugere. 
 
Hvor er den gode content?
For at finde ud af hvilken platform, man skal brande sig på, og ikke mindst hvor ens content skal placeres, skal man kigge indad og udad: For hvilken type brand arbejder man med? Skal content placeres på sociale medier, i nyhedsbreve eller måske endda i trykt form? For det gode indhold, det relevante content, har nemlig brug for den rette platform for at forblive relevant. Det gode indhold kan ganske hurtigt forvandle sig til spam, så snart det udgår fra den forkerte platform. 
 
 
Fordelene ved content
Content er kort og godt en genvej til at skabe en relation til en kunde - eller endda skabe interesse hos en kommende kunde. Content er også indhold. Men indhold er ikke bare indhold. For forbrugere i dag er indhold nødt til at være relevant for dem og meget gerne også handle om forbrugeren selv eller om emner, der vedrører hendes liv. 
Et brand, der vil skabe en vedvarende relation til en kunde, skal dermed ville hende eller ham noget. Noget relevant, vedkommende og frem for alt imødekommende, så relationen mellem brand og kunde etableres og vedligeholdes. I en verden, hvor tilliden til regeringer falder og falder, og hvor tilliden til virksomheder bare stiger, er indhold, der kommer fra en virksomhed, ikke mere bare fyld eller noget at pakke sine annoncer ind i men derimod en valid kommunikationsform, som kunder rent faktisk gerne vil deltage i. 
Du behøver ikke engang tage vores ord for gode varer, men bare se tallene:
Der er tre milliarder aktive brugere på sociale medier i dag. 75 % af dem købte sidste måned noget via en social mediekanal. 72 % af alle  der følger et brand på Twitter  er tilbøjelige til at købe noget fra det brand. Og det bliver ved, for ifølge Forbes er brandgenkendeligheden 59 % højere blandt forbrugere, der har været eksponeret for brandets indhold, end ved annoncer. Og selvom der er kommunikation alle vegne, og vi hele tiden bliver bombarderet med budskaber, så er dette en tendens i vækst. Sammenlignet med et lignende studie foretaget i 2013 er det brandede indholds effekt nemlig steget med hele 17 % målt op imod annoncer. Der er altså god grund til at lægge kræfter i din hjemmeside, dit nyhedsbrev, dine sociale medier og ikke mindst de kreative tiltag, der sikrer lige præcis dit brand den største gennemslagskraft.

Fra Tekst til Content


Hvis du står for din virksomheds tekstproduktion, og det desuden er dig, der skal sørge for ideerne, og som skal omsætte viden til godt content, så tjek vore to inspirerende kurser ud. Det første er vores klassiske tekstforfatterkursus, som du finder her, og det holder vi næste gang i oktober i København. Klik her. 
Vores andet kursus, som er et todages retreat, holder vi næste gang i januar. Og ja, det kan synes som om, der længe til, men holdene holdes små, og der er rift om billetterne. Klik her. 

Kan dine accessories forandre liv?


Svaret er faktisk ja. Det er lige præcis det, vi her hos Lahme gør med projekt Musali, som vi satte i søen for snart to år siden. Gennem kunsthåndværk, undervisning og ganske simpelt: salg af unikasmykker, bliver en gruppe zambiske kvinders liv forandret hver dag. Du kan være med - og ikke mindst så kan du være med til at fejre en milesten for projektet. Klik her, læs mere, og kom og vær sammen med os om snak, vin og håb for fremtiden. Vi glæder os til at se dig. 
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2019 Lahme ApS. All rights reserved.