Copy
MiniMagasin
3 trends: Corona & helsetrenden, det døende wellnessbegreb, og derfor skal du på helseorlov
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Når vi her hos Lahme arbejder med trends, så gør vi det både inden for konkrete produkter, men også i forbindelse med store bevægelser. De store bevægelser er i den grad værd at holde øje med, fordi de mere end noget andet påvirker os som forbrugere og som mennesker. Hos Lahme ser vi trends som bølger. Kunsten er at fange en bølge eller bare opdage den, mens den stadig er en krusning i vandets overflade, så man kan følge den hele vejen op og netop nå at fange trenden – eller bølgen – inden alle andre også ser, at der er noget i gang. Det gør vi hver dag her hos os, og noget af det mest udfordrende bliver så, når bølgen pludselig bremses af det, man indimellem kalder for ”disruption”, men som lige nu har et meget konkret navn, nemlig corona. Og når vi siger ordet corona, siger vi det med krydsede fingre for, at den virus går hurtigt i sig selv, rammer så få som muligt og med så minimale konsekvenser for de enkelte som muligt. 

I dette MiniMagasin ser vi lidt nærmere på de store trends inden for velvære i lyset af denne verdensomspændende begivenhed. 

God læselyst.
 
Kærlig hilsen
Julia & Co.

!!!NB!!!! Har du husket at reservere din plads ved vores Eksklusive BrandBuilding Workshop? Klik her, og læs meget mere.

 

Hvad gør corona ved helsetrenden?


Det er faktisk lidt for tidligt at sige noget meget definitivt om det, men allerede nu tegner der sig et billede. Der har i lang tid – faktisk siden begyndelsen af opmærksomhedsøkonomien – været en meget lang bevægelse hen mod, at vores helse og sundhed i stigende grad er vores eget ansvar. Vi er næsten holdt op med at tro på skæbnen og på tilfældigheder, men tror nu i høj grad på, at vi hver især har et individuelt ansvar. Det betyder, at man leder efter årsagsforklaringer eller mangler i ens egen adfærd, hvis man bliver syg. I stedet for at tænke, at sygdommen er tilfældig og uheldig, forebygger vi med kost, motion, mindfulness og andre ting. Den verdensomspændende virus kombinerer i lidt uheldig grad eget ansvar (husk at vaske hænder, og rejs ikke, som du plejer) med tilfældighed. Dette kan betyde, at vores helsebegreb kan forandre sig i løbet af de næste måneder, så vi nu både padler i retning af eget ansvar og blander det med en smule skæbnetro. Virussen vil med andre ord ende med at styrke hele helsetrenden, men vil også åbne for mere alternative strømme, der kan give os en ro, fordi det lidt føles som om, hele verden vakler. Med andre ord: Virussen presser os hurtigere end ellers i retning af et holistisk helsesyn. 

TIP: Hvis du vil læse mere om trendsætterne inden for netop denne kombination af trends, så læs i vores TrendRapport om arketypen Soulsootheren.


TRENDFOREDRAG
 

Her hos Lahme arbejder vi med forbrugertendenser hver dag. I år har vi skrevet en større TrendRapport, som du kan hente helt gratis lige her. Du kan også booke Julia til at holde et trendforedrag i lige netop din virksomhed specifikt målrettet de temaer, der rør sig hos jer. Kontakt info@lahme.dk for yderligere info.

 

 

NY TREND:
Wellnessbegrebet er døendeWellness er efterhånden et lige så brugt ord som brunch, og de fleste hoteller har om end ikke en spa, så et wellnessareal. Men dén bølge er toppet, og ordet og begrebet begynder ganske langsomt at føles en anelse brugt og en lille smule gammeldags. Ordet wellness dækker over en følelse eller en kvalitet, som er opnået ved en bevidst indsats i en kortere periode, og som handler om fysikken. Men nu hvor verden bimler og bamler, og hvor helsebegrebet begynder at flytte sig mod en mere holistisk anskuelse af krop og sind, skæbne og egen indsats, bliver vi presset mod et nyt begreb, nemlig wellbeing. Begrebet dækker over en længerevarende tilstand, en anskuelse af kroppen og sindet som afhængigt af hinanden, og begrebet indeholder også en beskrivelse af at være glad, taknemmelig og rolig. 

TIP: Spot wellbeing-trenden i internationale sammenhænge, se den på menuen i diverse spaer, på bogtitler, og læg mærke til, hvordan begrebet vinder frem som del af den måde, hvorpå vi taler om mad, følelser og oplevelser. 

 

NY TREND:
Helseorloven kommerVi er i en tid, hvor det mobile arbejdsmarked vinder frem, og hvor flere af de arketyper, vi har identificeret i vores store TrendRapport, benytter sig af det. Samtidig er det helt åbenlyst, at arbejdstid med digitaliseringen ikke mere er så let at afgrænse for rigtig mange af os. Derfor står vi lige nu midt i en tid, hvor kombinationen af frihed, selvbestemmelse i arbejdslivet og tårnhøje krav sætter nye behov på dagsordenen. En global undersøgelse fra Schweiz afslørede allerede i 2018, at mere end to tredjedele af de 18.000 adspurgte forretningsfolk arbejdede væk fra kontoret én dag om ugen, og at mere end 50 % af dem ikke arbejdede fra kontoret halvdelen af ugens dage. (Kilde: prnewswire.com)
Vi er med andre ord ved at forholde os til, at, når man når et vist niveau, kan dele af arbejdet udføres mange steder. 

Når vi samtidig har en mere og mere holistisk vinkel på vores helse, så er det kun naturligt, at trends begynder at udvikle sig i retning af at få arbejdsliv og helse til at hænge (endnu bedre) sammen. Derfor begynder vi allerede nu, og endnu mere i de kommende år, at se såkaldte health sabbaticals skyde frem. Det er en slags kombination af velværerejser, som kan kombinere arbejdslivets forpligtelser med en nøje planlagt indsats frem mod et bedre helbred. Det er en bredt anerkendt ”sandhed”, at det tager tre uger at ændre vaner, og netop derfor ser vi lige nu, hvordan helseorlov med mulighed for at arbejde, skræddersys til at vare præcis 21 dage. Du finder health sabbaticals overalt i verden, men nogle af firstmoverne er for eksempel Vana i Indien og Rancho la puerta i Mexico, som tilbyder nøje tilrettelagte afbræk fra en ganske almindelig hverdag med henblik på at ruste os endnu bedre til at vende tilbage til den. 
Share
Forward

Adresse:
Lahme ApS
Jens Kofods Gade 1, st. tv. 
1268 København K

Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2020 Lahme ApS. All rights reserved.