Copy
Find ud af, om vi fik ret, og læs hvorfor cottagecore er normcorens afløser, og hvad Taylor Swift har med den sag at gøre …
 
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Som de siger i Game of Thrones: Winter is coming. 
 

Det er naturligvis sandt, men før vinteren ser vi ind i efteråret og en slags sæson 2 af en ny verdensorden. For måske har alt ikke ændret sig, men meget har – og ikke mindst vore vaner, præferencer og handlemønstre. Og dét tilmed mere end nogensinde før på kortere tid end nogensinde før i fredstid. 

Tidligt i nedlukningen satte vi blus under en undersøgelse, ”909 danskere om corona”, som havde til formål at afklare, hvordan vi egentlig havde det med pandemien, nedlukningen og de nye betingelser, men også at se ud i fremtiden. Hos os kommer trendforskning nemlig både omkring historiske konjunkturer, læringer og erfaringer, om antropologiske teorier, økonomiske kurser og alle andre erfaringer, vi tilsammen kan flette en vej, vi kan gå af, for at se hvordan fremtiden kommer til at se ud. Men vi bruger også fokusgrupper, statistikker og som i ”909 danskere om corona”: spørgeskemaer.

Meget af det, vi lærte her, og som vi gav videre i rapporten, begynder nu at folde sig ud, og ja, selvom det næsten er upassende at sige ”VI FIK RET” – ja, så gjorde vi altså det. Flere af de store forecasts ligger stadig endnu et halv eller et helt år ud i fremtiden, men en del af de større, brede trendforecasts har allerede foldet sig ud (som for eksempel vore forecasts på danskernes rejselyst, fokus på naturen, surdejen og hjemmet). 
 
Og endnu en ting, en af de helt små, kuriøse ting, vi slog fast med rapporten allerede i marts var, at krisen ville kunne bringe korsetter tilbage i modebilledet i løbet af 2021. Det er nu sket. Som du kan se nedenfor præsenterede modehuset Dior i deres nyligt afholdte Cruise Collection 2021-show, at ja, vi kommer tilbage til korsettet. Hvordan korsettet hænger sammen med ændring i kvinde-, køns-, og familiemønstret kan du læse meget mere om i vores rapport.
 
Det, du her kan fordybe dig i, er endnu en konsekvens af coronaen – og tilmed en konsekvens, som afløser 2014s normcore-fokus med noget, der ser betydeligt sjovere og mere indbydende ud.
 
God læselyst!

Kærligst
Julia & hele holdet hos Lahme Kommunikation


Missede du onlinekurset?

Lige inden sommerferien afholdt Mette Holbæk og Julia deres onlinekursus, som er til dig, der drømmer om at skrive en fagbog, men mangler at finde ud af hvordan du skriver den perfekte synopse, laver den fængende titel, og hvordan du nailer din branding. 


Vi har nu lukket op for en venteliste, til dig, der gerne vil kontaktes næste gang, vi afholder kurset. 

JA TAK! FØJ MIG TIL VENTELISTEN


INVITATION: Brandbuilding
 

Hører du til de mange, der vil give din selvstændige virksomhed et ekstra skub?

Skal du til at springe ud i det selvstændige liv?

Er du nået så langt, som du kan allerede?

Eller ønsker du at skubbe din branding, din kendskabsgrad og dit virke helt derud, hvor dine kommende kunder har lettere ved at finde dig, lettere ved at skelne dig fra konkurrenter, og hvor det, du står for, bliver knivskarpt?

Så deltag i vores lille (corona …) eksklusive BrandBuilding Seminar i slutningen af august. 

Vi glæder os til at se dig!

LÆS MERE HER
 

Farvel til normcore

Det, du længes efter, har et navn: cottagecore. Og Taylor Swift praktiserer det. 
 

Farvel til den normcore, som i 2014 dominerede catwalks, butikker og kvinder og piger i vesten, og som vi stadig slæber med os ind og ud af både tøjskabe og butikker:
Den trend, hvor det handlede om at se så ualmindelig almindelig, afslappet og ufashionabel ud som muligt, allerhelst i et mix af sort, gråt og mere sort. Det handlede om industri, om hurtig mad, om byen, om at se en smule, om end ikke usund ud, så i hvert fald hverken solkysset eller blidt rødmende. Som kommentar til industrisamfundet var 2014s normcore-tendens tydelig.

Coronaen har slettet de allersidste rester af denne trend, og i stedet er en ny eksploderet: cottagecore.

Den europæiske og amerikanske lockown og hele coronakrisen har skubbet til vore forestillinger om idyl. Nu er det lange blomtrende kjoler, der dominerer instagram, det er kager og brød med indbagte blomster (hvis du vil bage brødet overfor så klik her) , langbordsmiddage og idylliske sommeraftener. Alt sammen på landet, alt sammen med referencer til naturen.

Det er hardcore idyl, det er cottagecore, og tendensen kommer til at være længere end coronaen, faktisk helt ind til vi bliver modige, udadvendte og nydelsestrætte.

Og hvis du mangler endnu et bevis på, at denne trend er en ting, du er nødt til at forholde dig til visuelt, kommunikativt, og når du udvikler produkter, så hedder megastjernen Taylor Swifts nye album (lavet under nedlukningen) Folklore.
 

Share Share
Forward Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2020 Lahme ApS. All rights reserved.