Copy
Minimagasin
Podcasts: Kommunikation i din øregang: Alle dine grunde til at vide mere om podcasts
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Velkommen tilbage fra en meget lang sommer, hvor du forhåbentligt har haft tid til at læse mere end du plejer, tid til at tale mere, end du plejer, og tid til at tænke mere, end du plejer. Måske har du også lyttet, mere end du plejer, og hvis du har, er du bestemt ikke den eneste, for vi downloader lydbøger og podcasts som aldrig nogensinde før. Content, som vi kender det, er nemlig under forandring – fra at være tekstbaseret, er det nu såvel video, som tekst, som e-bøger, men også lige netop podcasts. Brandede podcasts giver helt nye muligheder, og det er naturligvis noget, vi her hos Lahme er leveringsdygtige i.
Uanset om du tænker, podcasts er vejen frem for dig eller for dit brand, så er podcasts kommet for at blive, og det brandede content – vidensdeling på alle fronter – er heldigvis (endelig) trængt så meget igennem, at vi knap kan forestille os et brand, der hverken vil noget, siger noget eller gør noget.
Dette minimagasin viser dig det, du skal vide om podcasts lige nu, men eftersom vi ikke har plads til det hele her, så glæd dig til næste udgave, som rammer din mailboks om et par uger.
God læselyst.

Kærlig hilsen
Julia & Co.

 

Podcasts knækker kønskurven

I 2009 og 2010, da blogs for alvor blev noget, vi lærte at forbruge, var der mange, der ikke troede på, at de kunne bruges i markedsføringsøjemed. Men folk blev klogere, og vi har nu nærmest blogger som en alment accepteret stillingsbetegnelse. Der er mange grunde til, hvorfor podcasts er strøget lige ind på content-hylderne, men de vigtigste er, at det er umiddelbart, let og on demand. Som kommunikatør giver de desuden for første gang i lang tid mulighed for at nå mændene – hvor blogs i stigende grad er blevet livsstilsmedier for kvinder, er der en helt anden demografi i spil for podcasts. Seneste tal viser for eksempel, at det er de 18-54-årige, der i særlig grad lytter til podcasts, og at de generelt har en højere indkomst end dem, der ikke lytter til podcasts. Endelig ligger kønsfordelingen helt anderledes, end vi er vant til, når det kommer til content-forbrug, nemlig således at 52%[1] af podcastene aflyttes af mænd.
 
Podcasts: Du når dem, der ikke ser tv-reklamer
Set fra et markedsføringsmæssigt perspektiv er det virkeligt interessante, at podcastlyttere følger mere med i brands på sociale medier end folk, der ikke lytter til podcasts. Samtidig når man de forbrugere, der aldrig ser en tv-reklame (de foretrækker streaming-tjenester, der er reklamefri), og 69% af podcastlyttere erklærer sig enige i, at de har lært nye produkter, services og virksomheder at kende via podcasts. Endelig, og måske vigtigst, erklærer podcastlyttere sig enige i, at podcasts giver dem mere lyst til at købe af de virksomheder, der leverer podcasts. 
 
Hvorfor nu?
Der er mange grunde til, at podcasts boomer lige nu – først og fremmest skyldes det smartphonerevolutionen, så det gør det nemt at lytte, uanset hvor man er. Noget andet er naturligvis, at vi gennem Netflix og andre lignende tjenester har lært, at vi ikke behøver at vente på indhold, men kan forbruge det, når det passer os. Udbredelsen af podcasts er sket så hurtigt og så effektivt, at seneste tal fra USA viser, at flere ved, hvad en podcast er (64%), end hvem der lige nu er vicepræsident (40%). Alle tal brugt i dette minimagasin er amerikanske, da der ikke har været danske kilder tilgængelige – men går det som med samtlige andre medier, anser vi hos Lahme dette som en rimelig repræsentation af danske forhold. 

Kilder: Edison Research, Nielsen, IAB, PwC, Pacific Content 
 

[1]Viser amerikanske tal

 

Et eksempel: Kanal Normal
Sammen med kæden Normal lancerer vi nu en podcastserie, hvor der én gang om måneden udkommer et nyt afsnit. Her hos Lahme har vi planlagt, produceret og udført podcasten i et tæt samarbejde med Normal. Derved har vi skabt en podcast, som præsenterer et månedligt tema, der hver gang belyses fra mange sider i selskab med en kendt gæst. Podcasten er en slags talkshow, et kulturprogram, den er sjov, og den giver lytteren overraskelser, viden og genveje til et lidt sjovere liv. Du kan hente podcasten her, men du kan også vælge at se den lige her på youtube

Kommende Kurser

Efteråret står også i læringens tegn, og vi holder naturligvis flere kurser.

Vores klassiker: Kreativ Tekstforfatning 30. oktober 2019 – læs mere her.

Det komplette: Endagskursus i strategisk kommunikation 7. november 2019 – læse mere her.

Det eksklusive: Tekstforfatterretreat 19.-20. januar 2020 – læs mere her
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2019 Lahme ApS. All rights reserved.