NatuurSUPER pluk je buurt   NIEUWS Zomer2014
vindt-ons-leuk op facebook  volg ons op twitter 
NatuurSUPER voor je dagelijkse portie groen!
Beste SUPERvriend,

Ben je al in de vakantiesfeer? Wij wel. Na een bruisend voorjaar gaan we er lekker twee weken tussenuit. We kijken terug op een mooie tijd en de geboorte van een bijzondere
nieuwe wereldburger. Op de valreep zijn we ook nog net voor de zomer verhuisd naar een geweldig pand in Geldrop.
Binnenkort sluiten we dit fijne nieuwe kantoor voor zo’n twee weken. Na onze vakantie staan er allerlei leuke en interessante activiteiten op de planning. We organiseren een echte  groene expeditie . En je kunt je nu al inschrijven voor de workshop 'Zaden oogsten en drogen'. Deze workshop kun je zelfs uitbreiden met het bouwen van een zonnedroogkast.

Wij wensen je een hele fijne zomer!

 

Ambtenaar, projectontwikkelaar of betrokken buurtbewoner? Leer met en van elkaar en maak samen van elk groen buurtinitiatief een succes. Lees hier meer over de Expeditietraining

'We verkeren zo graag in de vrije natuur, omdat zij geen mening over ons heeft.'

(Friedrich Nietzsche)

 

#NatuurSUPER #Groenebuurt #Buurtmoestuin

Volg je ons al op Twitter?
Merel geboren!
Daar is ze dan! Geboren op 12 juni: 2014 Merel Bulan-Putri, dochter van Marije van der Park en Robert Latuasan, zusje van Jip. Bulan-Putri betekent dochter van de maan. Wij wensen Merel en haar ouders en broer heel veel geluk samen!
 
Iris Latuasan fotografie

Verhuizing kantoor NatuurSUPER en Studio Van der Park

Blij, trots en enthousiast! Die drie woorden omschrijven ons gevoel over onze nieuwe werkplek sinds 15 juli: Locatie 33. Locatie 33 is een nieuw bedrijfsverzamelgebouw  in Geldrop. Een pand dat al jaren leeg staat en op de nominatie staat om gesloopt te worden. Marije van der Park zag dit mooie pand, ontworpen in de stijl van de Bossche School, leeg staan en zag direct mogelijkheden voor dit karakteristieke gebouw. Ze zocht contact met de gemeente Geldrop – Mierlo en stelde voor om er tijdelijk kantoorruimtes te creëren. De gemeente was enthousiast. Met als resultaat dat we sinds 15 juli met acht ondernemers uit Geldrop hier onze werkplek hebben. Ook komen er na de zomer flexibele werkplekken en workshopruimtes. Locatie 33 is een geweldig initiatief. Met een visie die prima past bij NatuurSUPER: maak van een braakliggend terrein (in dit geval leegstaand pand) tijdelijks iets waardevols en positiefs.

Locatie 33 wil ondernemers en mensen met elkaar verbinden en laten zien dat waarde-creatie kan en belangrijk is. Het gaat erom samen te werken, spelen en onderzoeken op het gebied van People, Planet en Prosperity. Ieder vanuit zijn eigen interesse en expertise.

Studio 040 maakte een mooie reportage rondom de sleuteloverdracht.

 

Vakantie
Wegens vakantie is het kantoor van NatuurSUPER gesloten van vrijdag 25 juli tot en met donderdag 14 augustus. Vanaf vrijdag 15 augustus zijn Neelke Goossens en Elzelien Goossens weer bereikbaar.


 

Schrijf je in, groepsworkshop!

NatuurSUPER organiseert in september de workshop ‘Zaden oogsten en drogen’. Deze workshop is speciaal bedoeld voor groepen bewoners, vrijwilligers of mensen die betrokken zijn bij een moestuin, volkstuin of ander groen buurtinitiatief.
Tijdens de workshop leer je een zadenbank op te zetten en leer je hoe je zaden oogst, droogt en bewaart. Deelname aan de workshop kost (voor een groep van maximaal 12 personen) € 325,00 inclusief btw.

Een goed hulpmiddel om zaden te drogen is een zonnedroogkast. Als aanvulling op de basisworkshop 'Zaden oogsten en drogen' kun je met je groep (of enkele leden van je groep) een zonnedroogkast bouwen. Deze zonnedroogkast bouw je in of bij je tuin. Iedereen die deelneemt aan de tuin kan gebruik maken van de kast. Ben je betrokken bij een moestuincomplex? Dan is een zonnedroogkast ideaal voor het drogen van zaden en het stimuleert jullie om samen zaden te ruilen. De kosten voor de workshop 'Zaden drogen en oogsten' inclusief droogkast bouwen bedragen € 950,00 inclusief btw. Dit is inclusief het materiaal voor de zonnedroogkast. De kast blijft eigendom van de tuin

De workshop vindt plaats op 6, 7, 13 of 14 september. De exacte datum bepalen we in overleg met de deelnemersgroep. We organiseren de workshop het liefst op of bij de betreffende tuin. Voor meer informatie mail je naar info@natuurSUPER.nu.

 
Schooljeugd Vlissingen krijgt art-class

Langzaam maar zeker vindt er een metamorfose plaats in Vlissingen. Wat eerst een schoolplein was, wordt nu door buurtbewoners, met steun van Stichting Droom en NatuurSUPER, omgetoverd tot een moestuin.
 
Op 31 mei werd bij het schoolplein een enorme hoeveelheid zand en takken afgeleverd. Een groep enthousiaste buurtbewoners ging aan de slag. Ze werden geholpen door locatie-ondersteuner Jeroen Delhaas (NatuurSUPER­) en Mattias van der Straaten (Stichting Droom). Alle bakken werden geplaatst en gevuld. “De sfeer was goed”, vertelt Jeroen Delhaas.  “We hebben met z'n allen bergen werk verzet. De start was goed. En omdat er al planten waren voorgekweekt, konden we 2 juni de planten in de bakken zetten. Half juni is de achtertuin bouwrijp gemaakt zodat daar volgend jaar aardappelen en uien kunnen planten.“

Om de jongeren uit de buurt op een positieve bij de tuin te betrekken, organiseren de mensen van de tuin een art-class. Tijdens die art-class gaat de schooljeugd de bakken schilderen. De kinderen worden zo actiever betrokken bij het project en mede verantwoordelijk gemaakt voor het succes van de tuin.


 
               
 

Vooraankondiging Expeditietraining

In het najaar organiseert NatuurSUPER een Expeditie door het Oerwoud van groene wijk/burgerinitiatieven. Ben je ambtenaar? Projectontwikkelaar? Werk of woon je in een groene gemeente of ben je een betrokken buurtbewoner? Leer met en van elkaar en maak van elk groen buurtinitiatieven een succes.


De Expeditietraining wordt verdeeld over drie bijeenkomsten van 2,5 uur, en verspreid over 3-4 maanden. De kosten zullen rond de € 400,00 bedragen. Na onze vakantie gaan we weer volop verder met de ontwikkeling van de training. Mocht je nu al vragen of interesse hebben mail dan naar neelke@natuurSUPER.nu.
 
Right to Copy *2014* Studio Van der Park.   *NatuurSUPER*   
Ons e-mailaddres is:
elzelien@natuursuper.nu
Met dank aan de vele mensen die NatuurSUPER mogelijk maken op allerlei verschillende manieren. Hierdoor kunnen we verder bloeien en groeien met sociale en groene stappen! Kijk eens naar alle mensen achter NatuurSUPER.