NatuurSUPER pluk je buurt   NIEUWS Maart 2015
vindt-ons-leuk op facebook  volg ons op twitter 
NatuurSUPER voor je dagelijkse portie groen!
Beste SUPERvriend,
 

Het weekend staat voor de deur, de zon schijnt en het barst hier van de winterklokjes en krokussen. Heerlijk weer om op pad te gaan.

Voor het weekend begint willen we je toch nog even ons laatste nieuws vertellen. De
inschrijving voor Expeditie Brabant is gestart. Wil je weten hoe het staat met groene buurtinitiatieven in Brabant? Schijf je dan in voor de expeditie op 16 april.

D
e vroegboekkorting voor het LeerLokaal is verlengd tot en met maandag 16 maart.  Wie succesvol wil samenwerken met andere professionals in lokale groene projecten moet echt het programma eens lezen, een aanrader!

We wensen je een fijn weekend. Geniet!


Marije, Neelke en Elzelien

 


 

 
Expeditie Brabant 16 april


Nieuwe sociale verbanden, betere leefbaarheid en toenemende veiligheid zijn enkele effecten van groene (wijk) initiatieven. Tijdens Expeditie Brabant krijg je inzicht in de huidige praktijk van groene initiatieven en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe kun je de maatschappelijke baten van groene buurtinitiatieven in Noord-Brabant verder versterken en benutten?

De expeditie wordt geleid door Gedeputeerde Johan van den Hout en wethouder Johan van der Schoot (Oss). Onder hun bezielende leiding gaan we in gesprek met boeiende sprekers waaronder Mark Verhijde, auteur van 'Regel die burgerinitiatieven'. En we gaan met een bus op pad langs inspirerende voorbeeldprojecten. 
Je bent van harte welkom om donderdagmiddag 16 april 2015 mee op expeditie te gaan. De eerste inschrijvingen zijn al binnen dus wees er snel bij.Meer informatie staat op Groen Dichterbij. Meld je hier aan via het inschrijfformulier.


Expeditie Brabant

 


LeerLokaal 'Professionals en burgers, samen succes oogsten'

Groene buurtinitiatieven schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Het broeit van de ideeën. Gemeenten, grondeigenaren en bewoners trekken samen op om deze ideeën te realiseren. Dit vraagt van iedereen inzicht in elkaars wereld en begrip voor elkaars achtergrond. NatuurSUPER brengt deze werelden met het eerste NatuurSUPER LeerLokaal dichter bij elkaar en zet haar ervaring als bruggenbouwer in om hen te ondersteunen in dit proces. Samen met Hans Pijls en Annet Goltstein hebben we deze boeiende, leerzame, nuttige training opgezet.

Lees hier meer over het LeerLokaal. Inschrijven gaat via dit formulier. De speciale vroegboekkorting is verlengd tot en met maandagavond 16 maart. Wees er snel bij!


NatuurSUPER LeerLokaal

NatuurSUPER LeerLokaal

Right to Copy *2015* Studio Van der Park.   *NatuurSUPER*   
Ons e-mailaddres is:
elzelien@natuursuper.nu
Met dank aan de vele mensen die NatuurSUPER mogelijk maken op allerlei verschillende manieren. Hierdoor kunnen we verder bloeien en groeien met sociale en groene stappen! Kijk eens naar alle mensen achter NatuurSUPER.