Copy
NatuurSUPER pluk je buurt   NIEUWS December 2014
vindt-ons-leuk op facebook  volg ons op twitter 
NatuurSUPER voor je dagelijkse portie groen!
Beste SUPERvriend,

Wat hebben we een mooi jaar achter de rug. NatuurSUPER groeide en bloeide. En daar gaan we in 2015 mee door. In 2015 staan
DOEN, DELEN en VERBINDEN centraal in al onze activiteiten.

Door samen te doen maken we de wereld steeds een stukje groener en leefbaarder. Daar gaan we komend jaar uiteraard mee door, samen met jullie! Daarnaast delen we elk seizoen ons nieuws en onze kennis via de nieuwsbrief en het geven van workshops. Ook verbinden wij ons graag met andere groene partijen zoals IVN Brabant en Groen Dichterbij. En lokaal en met onze vrienden. Kortom een nieuw jaar om samen met de handen in de aarde een rijke oogst te zaaien.

Wij wensen je een mooie kerstperiode van samen genieten, stil mogen zijn en je oogst te delen. Met veel groene inspiratie voor het 2015!


Marije, Neelke en Elzelien

In deze nieuwsbrief:
NatuurSUPER zoekt nieuwe locatieondersteuners
NatuurSUPER speeddate
Waar hebben buurttuinen na twee jaar behoefte aan?
Expeditie Brabant 16 april 2015
Van NatuurSUPER voor jou
Coöperatie Stationspark Deurne van start
Kerstvakantie NatuurSUPER


NatuurSUPER nodigt je uit om mee te doen. Klik hier om erachter te komen hoe.

Wij wensen je een mooie kerstperiode van samen genieten, stil mogen zijn en je oogst te delen.

Voor 2015 wensen we je veel groene inspiratie.

NatuurSUPER nodigt je uit om te delen en verbinden. Klik hier om erachter te komen wat wij graag met je delen.
 NatuurSUPER zoekt nieuwe locatieondersteuners

Heb jij groene vingers, kun je met groepen werken en draai jij je hand niet om voor verschillende werkvormen? Dan ben jij misschien onze nieuwe locatieondersteuner. NatuurSUPER zoekt locatieondersteuners in de volgende regio's: Amersfoort, Apeldoorn, Alkmaar, Almere, Almelo, Arnhem, Assen, Breda, Bergen op zoom, Deventer, Dordrecht, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerlen, Haarlem, Hengelo, Hoorn, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Sittard, Utrecht, Zwolle.

Wat doet een locatieondersteuner?
Een locatieondersteuner ondersteunt een groep buurtbewoners bij het realiseren van hun buurttuin. Dit doet de ondersteuner van het begin (van wens...) totdat de tuin zelfstandig draait (... tot werkelijkheid). Dit doe je aan de hand van het stappenplan van NatuurSUPER. In de praktijk houdt dit in dat je de groep begeleidt, workshops geeft en mensen enthousiasmeert.

Kick-off NatuurSUPER-ondersteuners
NatuurSUPER organiseert op 22 januari 2015 een kick-off dag voor de huidige en potentiële ondersteuners. Op die dag gaan we aan de slag met de methodieken voor het ondersteunen van de tuinen. We starten om 10.00 uur en eindigen rond 15:30 uur. Uiteraard zorgen wij voor een lunch. De locatie word later bekend gemaakt. Voorafgaand aan de kick-off-dag houden we tussen 9:00 - 10:00 uur intakegesprekken met nieuwe ondersteuners.
Heb jij interesse om locatieondersteuner te worden? Stuur een mail met je motivatie en achtergrond naar:
info@natuurSUPER.nu.


NatuurSUPER speeddate
 
Zou je wel eens één op één willen sparren met iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van groene buurt / wijkinitiatieven? Iemand die goed luistert, kritische vragen stelt, verbindingen legt en kansen ziet?
Marije van der Park, oprichtster van NatuurSUPER, gaat graag met je in gesprek. Op donderdag 8 januari 2015 zit ze voor je klaar bij Seats2Meet Den Bosch.
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op en schrijf je in voor een gesprek van een halfuur. De kosten bedragen €15,00. Dit is inclusief het
DoeHetZelf-stappenplan van NatuurSUPER, waarin alle stappen om te komen tot een succesvolle buurttuin zijn omschreven. Vragen of aanmelden: info@NatuurSUPER.nu.                                 

Waar hebben buurttuinen na twee jaar behoefte aan?

Ben jij al langer dan twee jaar betrokken bij een buurttuin? Dan komt NatuurSUPER graag met je in contact. Wij willen graag weten waar initiatiefnemers en betrokkenen na twee jaar behoefte aan hebben. Hoe gaat het met de tuin, hoe is de betrokkenheid in de buurt en waar is na twee jaar behoefte aan?
Ben jij een initiatiefnemer of op een andere manier betrokken bij een tuin? Dan gaan we graag met je in gesprek. Je bent ook van harte welkom om deel te nemen aan een co-creatiesessie met andere initiatiefnemers. Interesse? Neem dan contact met ons op via
Info@natuursuper.nu.

Expeditie Brabant 16 april 2015

Op 16 april organiseert NatuurSUPER met IVN Brabant Expeditie Brabant: een tour langs diverse groene buurtinitiatieven, afgewisseld met interessante sprekers. Noteer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt via twitter (@NatuurSUPER), Facebook en deze nieuwsbrief.

Buurtcoöperatie Stationspark Deurne van start

Donderdag 18 december tekende Michel Lintermans en twee andere leden bij notaris Gerrits-Van Gulick (Gemert) de oprichtingsakte van coöperatie Stationspark Deurne U.A. De coöperatie wil de kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving in het gebied rondom het NS station in Deurne verbeteren en waarborgen door met elkaar te werken aan voortdurende verduurzaming van de omgeving. Een van de voorgenomen activiteiten is om in de Spoorzone in Deurne een mobiele NatuurSUPERtuin te realiseren. NatuurSUPER gaat vanaf januari met Michel Li
ntermans en de coöperatie aan de slag om op het terrein waar Facade Deurne zal ontstaan een mobiele moestuin te realiseren, samen met buurtbewoners en organisaties, verenigingen en ondernemers uit Deurne die dit initiatief steunen.

Van NatuurSUPER voor jou

Doen, delen en verbinden. Dat zijn de pijlers van NatuurSUPER. Daarom delen we voortaan bij elke nieuwsbrief iets met jullie. Iets wat je kunt doen, kunt delen of wat je met anderen verbindt. Deze keer delen we onze favoriete pompoenrecepten met jullie. We nodigen je uit om deze te bereiden, en te delen met je dierbaren of juist met anderen in je buurt waar je minder contact mee hebt. We horen graag van jullie of jullie ook zo enthousiast zijn over onze favoriete recepten en met wie je het hebt gedeeld. Smakelijk eten!
 
Kerstvakantie NatuurSUPER

Het kantoor van NatuurSUPER is gesloten van 22 december 2014 tot en met 2 januari 2015. Maandag 5 januari 2015 zijn we weer aanwezig.
Right to Copy *2014* Studio Van der Park.   *NatuurSUPER*   
Ons e-mailaddres is:
elzelien@natuursuper.nu
Met dank aan de vele mensen die NatuurSUPER mogelijk maken op allerlei verschillende manieren. Hierdoor kunnen we verder bloeien en groeien met sociale en groene stappen! Kijk eens naar alle mensen achter NatuurSUPER.