Copy
NatuurSUPER pluk je buurt   NIEUWS 14 oktober 2014
vindt-ons-leuk op facebook  volg ons op twitter 
NatuurSUPER voor je dagelijkse portie groen!
Beste SUPERvriend,

Goed nieuws! Er komen weer twee nieuwe NatuurSUPERtuinen. Dit keer in Zuidoost-Brabant. Een daktuin in 
Eindhoven en een tuin aan het spoor in Deurne. Het is mooi om te zien dat er steeds meer groene pareltjes in de wijken en buurten ontstaan.
Gisteren bezocht NatuurSUPER vijf succesvolle groene initiatieven in Brabant. Allemaal begonnen als buurtinitiatief en dankzij goede samenwerking met gemeenten en woningbouwcorporaties uitgegroeid tot inspirerende plekken. Benieuwd naar deze initiatieven, hun verhalen en ervaringen? Ga dan op 30 oktober mee met
Expeditie Brabant.
Wil je zelf eens kennis maken met de mensen van NatuurSUPER of heb je vragen voor ons? Kom dan naar het Groen Dichterbij Festival Festival op 8 november. Ook NatuurSUPER is van de partij.
Geniet van de herfst en wie weet tot ziens bij Expeditie Brabant of het Groen Dichterbij Festival.

Ambtenaar, projectontwikkelaar of betrokken buurtbewoner? Ga mee op expeditie en ervaar hoe lokale groene initiatieven een succes worden.

Een tijdelijke tuin bij jou in de buurt. Doe eerste de gratis lokatiecheck!
Uitnodiging: Expeditie Brabant

NatuurSUPER en Groen Dichterbij nodigen je uit voor Expeditie Brabant op 30 oktober. We gaan dan op pad met ambtenaren, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en initiatiefnemers van groene burgerinitiatieven. Hoor hun verhalen en leer van hun ervaringen. Raak geïnspireerd door boeiende sprekers die hun kijk op groen in de wijk geven.
We bezoeken vijf hele verschillende initiatieven. Van een stadsakker naar een groen school plein en van urban gardening naar een buurttuin.


Een groene 3D experience met veel food for thought

Laat je zintuigen prikkelen tijdens deze interactieve dag vol inspiratie en informatie. Zie, voel, ruik, proef en hoor de Brabantse natuur. Ontmoet experts en gelijkgestemden. Kortom: ervaar in één dag hoe bruisend het Groene Brabant is! Ga samen met IVN en NatuurSUPER op expeditie en zet koers op de nieuwe verbinding met groen. Bekjk hier de uitnodigingDe Expeditie biedt slechts plaats aan 70 deelnemers. Ben je hiervoor in? Meld je nu aan.


Stationspark Deurne gaat in zee met NatuurSUPER
          
Op donderdag 9 oktober ondertekenden Neelke Goossens (NatuurSUPER) en Michel Lintermans (Stationspark Deurne) de contracten voor een nieuwe NatuurSUPER-tuin. Deze wordt gerealiseerd in het gebied tegenover het station in Deurne. Op deze 'Spoorzone' worden de komende jaren woningen gebouwd. NatuurSUPER ondersteunt bij de realisatie van een tijdelijke tuin, biedt workshops aan en zorgt voor materiaal zoals de bekende NatuurSUPER-bakken. De plannen worden nu verder uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Deurne.
NatuurSUPER feliciteert Michel Lintermans met dit resultaat, dat grotendeels te danken is aan zijn inzet en enthousiasme. We kijken uit naar een bruisende samenwerking!


                                 
The HUB krijgt NatuurSUPER daktuin
.
De tweede tuin waar we mee aan de slag gaan ligt in het hartje van Eindhoven aan de Vestdijk. NatuurSUPER ondersteunt daar the HUB (de vereniging van expats in Eindhoven). Deze tuin wordt bijzonder en verschilt enorm van eerdere tuinen van NatuurSUPER. The HUB krijgt namelijk een daktuin. NatuurSUPER verzorgt een workshoptraject, materialen en nazorg voor de tuin van the HUB.
Festival Groen Dichterbij

Heb je het al genoteerd? Het Groen Dichterbij Festival in Baarn op zaterdag 8 november. Ook NatuurSUPER is erbij met een stand en de workshop ´NatuurSUPER Expeditie´. In de workshop gaan we aan de slag met de vraag: Samen werken aan een groene buurt, hoe gaat het in de praktijk?

Herken je dit? Je bent in je gemeente betrokken bij een groen buurtproject. Als vrijwilliger of als professional. Bijvoorbeeld vanuit de gemeente, een woningbouwcorporatie,  als grondeigenaar of wijkbewoner. Alle betrokkenen hebben hetzelfde doel voor ogen: een geslaagd groen project. Wat betekent ‘geslaagd’ voor de verschillende partijen? Verstaat iedereen daar wel hetzelfde onder?  Het lijkt soms of buurtbewoners en professionals een andere taal spreken.
Herken je deze vragen? Kom dan naar de NatuurSUPER Expeditie. We gaan samen aan de slag met deze uitdagingen. Leer beter samen te werken en elkaar te verstaan.
De NatuurSUPER Expeditie is een voorproefje van een driedaagse Expeditie van NatuurSUPER over dit thema.

Right to Copy *2014* Studio Van der Park.   *NatuurSUPER*   
Ons e-mailaddres is:
elzelien@natuursuper.nu
Met dank aan de vele mensen die NatuurSUPER mogelijk maken op allerlei verschillende manieren. Hierdoor kunnen we verder bloeien en groeien met sociale en groene stappen! Kijk eens naar alle mensen achter NatuurSUPER.