Copy
bekijk deze email in uw browser
U ontvangt deze mail als vereniging aangesloten bij Amateurkunst Amstelveen
De herfst staat voor de deur met al zijn kleurenpracht en we zijn vol goede moed aan een nieuw seizoen begonnen. Zoals jullie waarschijnlijk ervaren hebben, zijn we bezig met het aanbod, verbinden en delen van elkaars activiteiten. Zo kunnen we samen de amateurkunst in onze regio versterken en nóg zichtbaarder maken! 
 
Maura Breur en Dirk Beets
Podium Amateurkunst - Platform C Amstelveen
Open Dag SAKB 
Bijgaand een aantal foto's van de Open Dag van Kunstlokaal SAKB op 4 september j.l. Ze geven een indruk van de vele workshops die men die dag volgen kon, zowel voor de jeugd als voor iedere andere leeftijd. Lezingen, persoonlijke uitleg van vele docenten. De hele dag door was er een gezellige drukte in het hele gebouw op de Ouderkerkerlaan, veel te zien, veel te doen en veel gesprekken. De foto's zijn gemaakt Irene Doorenbos, SAKB.
Vereniging Uitgelicht: Alegria 
 
Praten is zingen
"Wie kan praten, kan ook zingen" zei een dirigent ooit tegen mij. Ook luisteren kan je oefenen. En hoe lekker is het om je stem te gebruiken. Ik zit in een koor in Amstelveen, een leuk koor, Alegría. Voor mij een perfecte mix van het willen neerzetten van een goede prestatie en ontspannen blijven.
Instuderen doen we vooral op de repetities, als dat een graadmeter is. En dan komen er heel behoorlijke resultaten uit, als ik anderen mag geloven. Ligt vanzelfsprekend ook aan onze dirigent Nico Hovius. Als je dit leest hebben we net een romantiekconcert achter de rug. Het repertoire noem ik zelf altijd 'toegankelijk klassiek'. Waarom een koor?
Nou, voor jezelf natuurlijk, dat is de enige reden. We doen regelmatig projecten. Dat is in een afgebakende tijd één concert voorbereiden. Half oktober starten we met zo'n project, het Requiem van Luigi Cherubini, nee, ik had ook nog nooit van hem gehoord. We hebben er al aan geproefd en het ziet er leuk uit. Hoort er leuk uit, eigenlijk. Op 19 maart gaan we het uitvoeren, in de Paaskerk in Amstelveen.
Heb je al begrepen dat dit een advertentie is? Je kan meedoen, daar wil ik je voor uitnodigen. Vijf maanden elke donderdagavond repeteren, ook in de Paaskerk aan het Augustinuspark. Zelf zijn we met zo'n 20 mensen, dit Requiem is mooi als het wat robuuster wordt uitgevoerd. En het is heel leuk om te doen. Iedere stemsoort kan meedoen, zo laagdrempelig zijn we wel. Kom eens luisteren op donderdag om 20.00 uur. Of bel onze voorzitter Ginus Trof op 06 5268 4142. Mij mag je ook bellen: 06 498 666 24. Ik zing bas. Leuk als je mee doet.

Coen Glaser
5 vragen aan… Robert Tamboer die het stokje overnam van Simon Strijbos (TOBO)

1. Wat is je relatie tot de amateurkunst in Amstelveen?
Ik woonde nog niet zo lang in deze buurt en kwam uit een moeilijke periode van mijn leven. Toneelspelen en theater was altijd al wel iets waar ik enthousiast over was maar zou vroeger nooit de gedachte in mijn hoofd hebben gehaald om zelf toneel te gaan spelen laat staan op een podium te zingen. Totdat ik een advertentie op Facebook zag waarin Tobo nieuwe leden vroeg. Op dat moment besloot ik om me aan te melden.
 
2. Wat doe je zelf op amateurkunst gebied?
Bij TOBO heb ik voor 2 stukken op het toneel gestaan en 1 keer bij een stuk over Romeo en Julia. Momenteel heb ik een plek in het bestuur als penningmeester. Bij OVA heb ik vorig jaar voor het eerst meegedaan aan de productie Jesus Christ Superstar in het ensemble. Dat was een onvergetelijke ervaring en smaakte naar meer. Ik had in die tijd al wat ervaring opgedaan met zingen maar pas dit jaar heb ik besloten zangles te nemen. Iemand zei toen een keer tegen me dat er dan een nieuwe wereld voor me open zou gaan. Dat kan ik alleen maar vet onderstrepen. Ik verwonder me er elke les over hoe mijn zangstem zich ontwikkelt en geniet daar intens van.
 
3. Welke amateurkunstgebeurtenis heb je het laatst bijgewoond en hoe vond je dat?
In Hoorn was een voorstelling wat genaamd was 'Stil verzet'. Hier speelde ook een OVA lid mee. Het was heerlijk om te zien hoe goed, emotioneel rakend en daarmee overtuigend een productie neer gezet kan worden.
 
4. Wat is/zijn de meest bijzondere amateurkunstgebeurtenis(sen) die je hebt meegemaakt en waarom?
Maskerade in Uithoorn heeft een keer Branden, van Wajdi Mouawad op de planken gezet. Het was een toneelervaring met opgenomen videobeelden die interacteerde met elkaar. Het deed me beseffen dat toneel in zoveel meer vormen gespeeld kan worden dan een podium soms kan bieden.
 
5. Waar krijg je nu echt kromme tenen van?
Dat de term amateur een negatief gevoel of beeld oproept voordat sommige mensen überhaupt de voorstelling gezien hebben en hun oordeel al klaar hebben.
 
Ik draag het stokje over aan Carles Wolterman. Nu met pensioen, heeft humor en draagt veel kennis bij zich over o.a. de Egyptenaren. Hij heeft daarnaast een schat aan toneelervaring opgedaan in zijn leven en ik ken hem via Tobo.  
Nieuws vanuit de gemeente  - Input regels amateurkunstsubsidie

De subsidieaanvragen voor amateurkunst beoordeelt de gemeente op basis van de Beleidsregel Stimulering Amateurkunst 2018. Samen met aanvragers constateerden de gemeente dat de regels niet goed meer aansluiten op de praktijk. Tijdens de netwerkbijeenkomst op maandag 31 oktober wil de gemeente Amstelveen graag van u horen welke punten de gemeente zou moeten aanpassen. Wij hopen dat zo veel mogelijk verenigingen aanwezig kunnen zijn zodat wij met uw input een nieuwe passende en gedragen subsidieregeling kunnen opstellen!
 
Met vriendelijke groet,
Eveline Oostendorp,  Gemeente Amstelveen
Gezamenlijk optreden

Na het succesvolle Unlockfestival vorig jaar september hebben we uitgesproken om weer een gezamenlijk optreden te gaan organiseren voor alle verenigingen en stichtingen van het Podium. Het Festival Amateurkunst staat gepland op 18 juni 2023. Als vereniging wil je je natuurlijk goed voorbereiden. Houd de nieuwsbrief en de mail in de gaten over locatie en inschrijven!
Kom naar de grootste en leukste sambaband van Amstelveen
 
Op zondag 27 november vormen wij de grootste en leukste sambaband van Amstelveen en daar hebben wij jou voor nodig. Kom gezellig langs op deze middag vanaf 14.45 uur en geniet onder het genot van een hapje en drankje van een uniek concert van de slagwerkgroep.
 
Aansluitend laat de sambaband een voorproefje horen van sambanummers en wordt u gevraagd mee te spelen. U hoeft geen muzikale achtergrond te hebben. In een gezellige, informele huiskamer setting gaan we dan met elkaar een record vestigen. Omdat wij 65 jaar bestaan, hopen wij op minimaal 65 personen. Wil je liever alleen komen luisteren, ben je uiteraard ook van harte welkom. Slagwerkgroep Bovenkerk speelt deze middag verschillende muziekstukken van klassiek tot pop en onze sambaband maakt er gegarandeerd een feestje van. Doe je ook mee?
Locatie: Noorddamcentrum Bovenkerk (Noordammerweg 1 Amstelveen) Concert/ record poging 15.00 – 17.00 uur Inloop: 14.45 uur. Gratis entree, hapjes en een consumptiebon. www.slagwerkgroepbovenkerk.nl 
Oproep: breng je activiteit in!

Zoals we tijdens de ledenvergadering al aangaven, is deze nieuwsbrief voor en door de verenigingen. Dus heb je informatie over jouw vereniging, een optreden, een leuk nieuwtje stuur dit dan met foto en weblink naar: info@amateurkunstamstelveen.nl dan komt het in de nieuwsbrief en op de website te staan.
Agenda

16 oktober 2022          Koffieconcert door Chr. Koor Alegria
                                       Tijd:       12:00-13:00
                                       Locatie: Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen
                                       Toegang: Gratis
                                       Repertoire: o.a.  Brahms, Mendelssohn, Rheinberger
 
31 oktober 2022           Netwerkbijeenkomst Podium Amateurkunst       
                                         tijd: 18.00 – 19.30
                                         Locatie: Platform C Stadsplein 99 Amstelveen
                                         Onderwerp: gemeente Subsidie en fondsen werving
 
19 november 2022      Galaconcert Century Adventure Highlights
                                       door Harmonie orkest Amstelveen
                                       Tijd: 20.00 uur
                                       Locatie: Schouwburg Amstelveen
                                       Informatie: www.harmonieorkestamstelveen.nl
              
 
25 november 2022        Najaarsconcert door Pauluskoor Amstelveen
                                         Tijd: 20.00 uur
                                         Locatie: St. Augustinuskerk,
                                         Amstelveenseweg 965, Amsterdam
                                         Informatie: www.pauluskoor.nl
 
27 november 2022         Najaarsconcert 2022 door
                                          Amstelveens Symfonie Orkest
                                           Tijd: 15.00 uur
                                           Locatie: Paaskerk, Augustinuspark 1,
                                           1185 CN Amstelveen
                                           Informatie: www.amso-orkest.com

17 december 2022         Kerstmarkt aan de Poel 2022 door
                                        Amstel River Singers
                                        Locatie: Kerstmarkt Bovenkerk
                                      
Copyright © 2022 Podium Amateurkunst Amstelveen, All rights reserved.


Doe hier uw update  of uschrijf u uit van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp