Copy
Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
06/04/23

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Erinäköisiä henkilöitä rivissä, joista yhdellä on kävelykeppi ja yksi istuu pyörätuolissa.

Paikka auki -ohjelmaan haku alkaa 17.4.

 

Sosiaali- ja terveysalan järjestöt voivat jälleen hakea avustusta työttömän nuoren (alle 30-vuotias) tai osatyökykyisen (ilman ikärajausta) työntekijän palkkaamiseen vuodelle 2024. Uusien STEA-avustusten haku alkaa 17.4. Avustusten hakuilmoitus ja ohjeita avustuksen hakemiseen on julkaistu STEAn verkkosivuilla.


Infotilaisuuksia avustusten hakijoille

Paikka auki –koordinaatiotiimi järjestää huhtikuussa Verkkotreffit, jossa aiheena on Paikka auki –avustusten hakeminen vuodelle 2024. Tilaisuus järjestetään 25.4.2023 klo 10-11.30. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtumat-sivulla.

Tilaisuuden vetää STEAn erityisasiantuntija Sini Seemer, jonka jälkeen hän vastaa kysymyksiin. Kokemuksia Paikka auki –ohjelmasta tulee kertomaan Juho-Heikki Korhonen Music Against Drugs ry:stä. 
 
Tänä keväänä STEA järjestää myös avustusten hakuun liittyviä infotilaisuuksia, neljällä eri paikkakunnalla. Infotilaisuudet järjestetään aikavälillä 11.-19.4.2023. Paikka auki –tiimi on myös mukana STEAn infotilaisuuksissa Tampereella, Helsingissä ja Oulussa. Tulethan moikkaamaan!  
Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit tilaisuuksiin löydät STEAn verkkosivuilta.
 

Netta Hämäläisen ja Tiina Pykyn kasvokuvat vihreällä taustalla.

Uusia kasvoja koordinaatiotiimiin

 

Uutena ohjelmakoordinaattorina on aloittanut Netta Hämäläinen sekä ohjelma- ja viestintäpäällikkönä Tiina Pyky. Koordinaatiotiimissä on nyt kolme ohjelmakoordinaattoria, joiden vastuualueet ovat:

 

Anu Lappalainen, Oulu: Lappi, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Pirkanmaa

Netta Hämäläinen, Jyväskylä: Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Etelä-Karjala

Ira Mattila, pääkaupunkiseutu: Uusimaa, Kymenlaakso, Varsinais-Suomi, Satakunta, Päijät-Häme, Kanta-Häme
 

Yhteystiedot
Piirroshahmo, jonka vieressä teksti "Paikka auki -koordinaatiohankkeen vuodet 2018–2022.
Paikka auki -koordinaatiohankkeen vuodet 20182022


Paikka auki II -koordinaatiohankekauden vuosien 2018–2022 toimintaa esittelevä ja tulokset kokoava hankeraportti löytyy Nuorten Ystävät ry:n verkkosivuilta. Hankeraportin kautta voit tutustua lähemmin avustusohjelmaan ja sen koordinaatiohankkeen monipuoliseen toimintaan sekä kuulla ohjelmassa vuosien 2018–2022 aikana mukana olleiden työnantajien ja työntekijöiden kokemuksen ääntä. Sivun lopusta löydät myös tutkimuskoosteen.
 

Paikka auki -vuodet 2018–2022
Kannettava tietokone auki työpöydällä, jossa myös vihkoja ja kyniä. Tietokoneen näytössä on Paikka auki -logo ja teksti: "www.paikka-auki.fi".


Uudet verkkosivut on julkaistu

Uudet verkkosivumme on julkaistu. Sivuilta löydät runsaasti tietoa Paikka auki –ohjelmaan liittyen, esimerkiksi omat osionsa järjestöille ja työntekijöille, monipuolisen materiaalipankin ja tarinoita vuosien varrelta. Käyhän kurkkaamassa ja kerro mitä tykkäät! Osoite on vanha tuttu: www.paikka-auki.fi
 

Tutustu verkkosivuihin
Pino kirjoja ja Paikka auki -logo.


Kaksi uutta tutkimusta Paikka auki -ohjelmasta

Paikka auki -koordinaatiohankkeen tutkimus täydentyy jälleen kahdella maisterintutkielmalla Helsingin yliopistossa.

Milla Rajala on opiskellut sosiaali- ja terveystutkimuksen ja johtamisen maisteriohjelmassa Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän tutki sitä, mitkä erityiset tekijät Paikka auki -ohjelmassa edistävät työntekijöiden jatkopolkujen suunnittelua sekä toteutumista työsuhteen aikana ja sen jälkeen. Jatkopolut voivat olla esimerkiksi opiskelupaikka, uusi työpaikka, jatkaminen samassa Paikka auki -työssä tai sairauseläkkeelle, sairauslomalle tai kuntoutustuelle siirtyminen. Millan blogiteksti löytyy verkkosivuilta ja maisterintutkielma Helsingin yliopiston sivuilta.

Pilvi Kyrönlahti tutki yhteiskuntatieteiden maisterintutkielmassaan Paikka auki -ohjelmassa mukana olevien työnantajajärjestöjen kokemuksia vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten ja osatyökykyisten työllistämisestä. Tutkielmassa selvitettiin paitsi järjestöjen kohtaamia onnistumisia ja haasteita työnantajina, myös järjestötyönantajien näkemyksiä vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymiseen vaikuttavista tekijöistä. Pilvin blogiteksti löytyy verkkosivuilta ja maisterintutkielma Helsingin yliopiston sivuilta.
 

Kaksi henkilöä nauraa jollekin kuvan ulkopuolella. Etualalla kukka.


Tapahtumat

Kevään treffiaikataulut on julkaistu! Tapaamme verkossa ja kasvokkain ympäri Suomea Paikka auki -työntekijöiden, mentoreiden ja yhteyshenkilöiden kanssa. Päivitämme lisää tapahtumia jatkuvasti, joten kannattaa pysyä kuulolla. Ajantasaiset tapahtumat löydät verkkosivuiltamme.
 

Tutustu tapahtumiin
Torikatu 28
90100 Oulu
puh. 044 746 2106www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi