Copy
Obre el butlletí al navegador
Capçalera i logotip del butlletí Tots som CIPO
Dijous, 17 de febrerr del 2022
Butlletí núm 3

Obrim les portes de L'Amanidor!

Aquest dimarts, 15 de febrer, vam inaugurar oficialment l'espai gastronòmic L'Amanidor al Casal Cívic de La Creu de Barberà! 

Amb aquest nou projecte CIPO s'endinsa en una nova activitat: la restauració. És tot un repte, som conscients de les dificultats, però tenim una companya de viatge excepcional, l'EEE Xaloc, el suport de la Generalitat i ens movem guiats per una creença ferma: tothom té dret a tenir un projecte de vida autònom, adaptat a les seves necessitats.

Esperem que L'Amanidor de La Creu de Barberà sigui el primer de molts, perquè, així, tindrem més oportunitats de crear llocs de treball per a persones que no tenen fàcil la seva inseció en el mercat laboral ordinari.

Actualment, L'Amanidor ofereix un servei de cafeteria de dilluns a divendres, de 9 h a 15 h. A partir del mes de març, també tindrem menús diaris, al mateix espai i per emportar-se, i s'allargarà l’horari fins a les 17 h.

Us hi esperem!

 
Com va anar l'acte d'inauguració de L'Amanidor?
Segueix a L'Amanidor a Instagram
Actualitat
Nous passos de la Comissió d'ètica de CIPO
Membres de la comissió d'ètica durant una reunió
El 2021, es va crear la Comissió d'Ètica de CIPO, la qual té com a objectiu elaborar i vetllar pel compliment del Codi ètic de l'entitat, garantir l’actuació ètica en totes les accions i fer recomanacions per resoldre possibles dilemes ètics. Actualment, els membres de la Comissió, representants de diferents departaments de CIPO, treballen en la redacció del Codi ètic propi.
CIPO, present a l'homenatge a les víctimes de l'holocaust
Joan Madaula fent l'ofrena floral al monument en memòria de les víctimes de l'holocaust
El passat 27 de gener, CIPO va participar en l'ofrena floral el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Hi va ser el president de l'entitat, Joan Madaula, i una usuària del Centre Ocupacional que, acompanyada de la vicepresidenta, Isabel Lapaz, va encarregar-se d'encendre l'espelma en record a totes les persones amb discapacitat que van ser víctimes del nazisme.
Suport de la Fundació Barnola a l'oci de les llars residència
Grup de persones residents de la llar residència Parc Central al CosmoCaixa
Des de fa anys, la Fundació Barnola-Vallribera, Sant Josep fa una aportació econòmica al projecte Suport al lleure i a les excursions de les llars residència de CIPO, la qual permet oferir opcions perquè les persones residents puguin ocupar el seu temps personal, alhora que es fomenta el seu benestar físic, psíquic i emocional. El 2021, s'han realitzat diverses sortides a museus, activitats dirigides, teràpia amb cavalls, excursions, esports d'aventura o dinars.
8M: Mostra "Artesania per la igualtat" a CIPO
Usuaris i usuàries del Centre Ocupacional el Dia de la dona el 2021
De l'1 al 8 de març, CIPO acollirà la mostra de productes "Artesania per la igualtat". S'exposaran i es vendran les llibretes amb paper reciclat, espelmes, xapes, sabons, imants... elaborats per les persones usuàries del Centre Ocupacional per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L'horari per visitar la mostra serà de dilluns a dijous, de 10 h a 12 h i de 15 a 17 h, i divendres, de 10 h a 12 h.
CIPO i la Fundació Main copresideixen la Plataforma Vàlua
Logotip de Vàlua
El 25 de gener, es va celebrar la primera plenària de la Plataforma Vàlua del 2022. Durant la sessió, es va formalitzar la nova copresidència de la Plataforma, conformada per Joan Madaula, president de CIPO, i Ricard Rodríguez, director de la Fundació Main. “Agafo aquest repte amb moltes ganes i molta il·lusió”, ha explicat Madaula.
Demanem l'increment de la subvenció dels CETS 
Treballador del CET manipulant peces
CIPO valora positivament el nou increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciat pel Govern espanyol, però insisteix en la necessitat d’acompanyar aquest increment de les mesures i els suports necessaris per garantir el dret al treball de les persones amb especials dificultats. Expliquem aquesta reclamació, encapçalada per Dincat, a Ràdio Sabadell.
Confien en nosaltres...
L'Ajuntament de Sabadell
CIPO s'encarrega del manteniment i conservació dels espais verds del Sector 2 de la ciutat de Sabadell. Setze jardiners/es fan treballs en gairebé una vuitantena d’espais verds com ara el parc Taulí, el parc del Nord, el parc de Can Gambús, el camp de futbol de Torre Romeu, el CEIP Agnès Armengol, el bosc de Ca n’Oriac, el bosc de La Concòrdia, el parc de la Romeua o l’aparcament del Cementiri Vell.
CIPO als mitjans
Més enllà de CIPO
Fruit de la primera Jornada sobre patologia mental en persones amb discapacitat, organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i Granés Fundació, s'ha publicat el llibret Salut mental i discapacitat intel·lectual. Podeu consultar-lo aquí!
L'Ajuntament de Sabadell informa que destina 165.000 euros a subvencions per a projectes d’inclusió social i de foment de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat.
Segons el darrer informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la taxa d'ocupació de les persones amb discapacitat és del 28,5%. Llegeix la notícia completa.
L'Agència tributària ha aprovat el Pla Anual de Control Tributari i Duaner de 2022, el qual manté els controls per comprovar que les entitats sense ànim de lucre compleixen amb els requisits  per a la correcta aplicació del règim fiscal especial.
El 50,3% en juntes directives, direcció i patronats del tercer sector a Catalunya són dones. Coneix totes les dades de la quarta radiografia de l'Anuari 2021 de La Confederació. 
Segueix-nos a les xarxes socials!
Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2022 CIPO, All rights reserved.

La nostra adreça és:
Carrer de l'Himàlaia, 41-59
08207 - Sabadell

No vols rebre aquest butlletí? Dóna't de baixa

Email Marketing Powered by Mailchimp