Eén jaar na de verhuizing naar de Blokhuispoort is het opnieuw feest in dbieb: we zijn namelijk genomineerd voor de ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’. Een geweldig mooie opsteker waar we ontzettend trots op zijn! Mogen we ook op je stem rekenen? De maand maart staat helemaal in het teken van de verkiezing en kun je via de speciale stemknop je stem uitbrengen. Wordt vervolgd dus ...

Kleinste Privacyshow van Nederland
Hoe bedenk ik het veiligste wachtwoord? Hoe herken ik een nepmail? Wat zijn cookies en crackers? Je leert het in de Kleinste Privacyshow van Nederland! Een programma voor iedereen van 18+ vol gekke quizjes, mini-colleges en zelfs een bingo waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en privacy. Lees meer…
Maak veilig gebruik van de digitale wereld
De online wereld wordt steeds groter. Internet, mail, social media. Ze zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Misschien zit je wel vaker op je telefoon of tablet dan je zou willen. En wil je hier bewuster mee omgaan. Of wil je meer inzicht in je online gebruik en hoe dit veilig(er) kan. dbieb besteedt volop aandacht aan dit thema o.m. met een aantal (gratis!) activiteiten

Themaprogramma 'Voltooid Leven'

Pier 21 speelt tot 24 maart de voorstelling ‘It wie op in Simmerjûn’ die vertelt over Daniël en Wimmy die samen uit het leven willen stappen. dbieb organiseert i.s.m. de Friese Bibliotheken een randprogramma om het onderwerp ‘zelfdoding’ (meer) bespreekbaar te maken. Ga via Leen een Fries in gesprek met de acteurs Jan Arendz, Joke Tjalsma of leen regisseur Jos Thie. Ook vindt er op 24 maart een matinee plaats over zelfbeschikking. Pia Dijkstra, Hedy d' Ancona en Sander De Hosson zetten de bezoekers aan het denken over voltooid leven en eigen regie. Kijk hier voor het volledige programma.
Je bent jong en je wilt wat!
Aan de slag met LEGO of robots? Een cursus digitale illusies of een workshop bomen herkennen in de winter? Zomaar een greep uit het ruime aanbod jeugdactiviteiten in dbieb. Er zit altijd wel iets tussen voor jou en … ze zijn allemaal gratis! Hier vind je alle info.
In februari staan de volgende workshops gepland:
Printen vanaf je bank!
Zelf geen printer? Geen probleem! Het is sinds kort mogelijk om vanaf je eigen laptop of tablet in dbieb een document (pdf of word) te printen. En ook vanuit je eigen huis kun je printopdrachten geven. Da's makkelijk! Lees hier hoe het werkt.
Altijd wat te doen in dbieb
Dagelijks vinden er workshops, spreekuren, cursussen en andere activiteiten plaats in onze vestigingen. Een greep uit het aanbod:
Een website maken met Wordpress

Zonder kennis van programmeren een website maken voor je vereniging of bedrijf? Dat kan met de cursus Wordpress in vier avonden!
Dinsdag 5 t/m 26 maart van 19.30 tot 21.30 uur in dbieb Leeuwarden

Engels voor halfgevorderden - vervolg - 
Je breidt je kennis van het Engels verder uit. We besteden aandacht aan luisteren, lezen, schrijven en grammatica, maar bovenal: het Engels spreken.
Vanaf vrijdag 8 februari van 9.15 tot 11.15 uur in dbieb Leeuwarden.
Lezing Karin Sitalsing over haar boek Boeroes: een familiegeschiedenis van witte Surinamers'
Woensdag 13 februari van 20.00 tot 22.00 in dbieb Burgum.

Kijk voor een volledig overzicht van onze cursussen hier.
Meer in dbieb: 
Poezie schrijven - een introductie
vanaf vrijdag 1 februari 2019

Descartes / Bacon (uit de lezingenserie Kopstukken filosofie)
dinsdag 5 februari 2019
D
uits voor gevorderden
vanaf donderdag 14 februari 2019
Utrecht, caravaggio en Europa (uit de lezingenserie Actueel in de kunst)
maandag 11 februari 2019

Authenticiteit en autonomie

vanaf donderdag 28 februari 2019
Ambachtelijk edelsmeden
vanaf donderdag 28 februari 2019

Tips van dbieb
Een groepje enthousiaste medewerkers van dbieb geeft elke week een leestips op tips van dbieb. Word gratis lid en ontvang elke week een nieuwe leestip in je e-mail. Blijf lezen, blijf ontdekken.
Copyright © 2019 dbieb
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Uitschrijven kan hier.