Webbinarium på temat Läsa med öronen. Höstens lättlästa böcker. Datum satt för konferensen Include!. Ny chefredaktör för 8 Sidor.
Titta på brevet i din webb-läsare
MTMs logotyp

Nytt från MTM, nr 4 2020

Böckerna Baka kakor, När jag var ung, Spåren i snön och Vad är problemet med klimatet?

Höstens böcker från LL-förlaget

I höst bjuder LL-förlaget på allt från spänning, humor och nostalgi till spröda småkakor och hårda fakta. Här ovan ser du nya böcker under september och i oktober släpps Bokcirkel i lättläst av Jenny Friman samt Välkommen till ridskolan av Wenke Rundberg. 

Läs mer och beställ böcker

Föreläsarna den 22 oktober, Anna Fouganthine och Susanna Cederquist.

Webbinarium: Spetsa öronen!

Under hösten presenterar MTM gratis webbinarier på temat Läsa med öronen, både för dig som förmedlar böcker och till dig som själv läser med öronen. Den 22 oktober guidar Anna Fouganthine, forskare, och Susanna Cederquist, föreläsare och expert inom dyslexi, till en bättre studieteknik. Webbinariet vänder sig också till dig som möter elever som behöver hjälp med olika lässtrategier.

Läs mer och anmäl dig här

Missa inte Include! 11 november

Konferensen Include! Nordic Conference on Inclusive Publishing skulle gått av stapeln i Malmö i mars, men kommer istället att arrangeras online den 11 november. Anmälan öppnar inom kort.

Läs mer om konferensen

Kvinna med surfplatta och hörlurar

Marie Hillblom ny chefredaktör på 8 Sidor

Efter sommaren tillträdde Marie Hillblom som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor. En viktig del i det nya arbetet för Marie blir att sprida tidningen till en bredare målgrupp och locka ännu fler läsare.

Läs mer om Marie Hillblom och 8 SidorMyndigheten för tillgängliga medier, MTM
Box 51, 201 20 Malmö
Växel: 040-653 27 00
info@mtm.se
www.mtm.se