Copy
 

Nieuwsbrief Pilot Linked Open Data
Mei 2013

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Bekijk online 

   
 

Meld je nu aan: 3 juli slotcongres Linked Open Data

Op woensdag 3 juli organiseert de Pilot Linked Open Data het slotcongres, met als thema 'Reis door Linked Open Data'. Dit congres vindt van 9.30 - 17.00 uur plaats, in het bijzondere gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Smallepad 5) in Amersfoort. Deze dag zal een aantal boeiende sprekers u meenemen op hun reis door Linked Open Data, waaronder Oliver Bartlett van de BBC. Noteer de datum in uw agenda en meld u aan! Benieuwd naar het programma? Klik dan hier.


 

Linken van data is complex maar leerzaam proces

Willem Melder van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vertelt in dit artikel over het project Demonstrator Linked Data. 'Ons doel is om een nationaal verzamelpunt te creëren. En zo zijn we begonnen om twee collecties van twee instellingen, met ook nog eens twee verschillende thesauri aan elkaar te verbinden, uitwisselbaar en doorzoekbaar te maken.' Lees hier het hele verhaal.
 

Concept URI-strategie voor de Nederlandse overheid

Een belangrijk onderdeel van elk Linked Data initiatief is het verzinnen van goede identifiers voor de objecten die als Linked Data gepubliceerd zullen worden. Geheel in de geest van het web krijgt elk Linked Data Object een URI als identifier. Maar wat is een ‘goede’ URI-identifier? Lees het hier.
 

De Huiskluis, Open Samenwerken met Linked Data

De ‘Huiskluis' is een praktijkcase die ontwikkeld is tijdens de landelijke Linked Open Data (LOD) Pilot. De Huiskluis “weet alles over je huis”. Hij bevat links naar informatie van overheden (basisadministraties), bedrijven en instellingen, maar ook van bewoners en eigenaren zelf. Lees verder...
 

Slimme linked data en app bouwers

In de loop van de Pilot Linked Open Data, zijn we bij het maken van toepassingen, tegen het feit aan gelopen dat er nog een brug te slaan is tussen de aanbieders van slimme Linked data en de app bouwers..... Lees hier verder.
 

Linked data brandweerspuit

Op 17 april jl. waren we voor een bijeenkomst van de Pilot Linked Open Data te gast bij de brandweer Amsterdam-Amstelland. Loek Pfundt, strategisch adviseur bij de brandweer, komt met een primeur want 's middags mogen de deelnemers een brandweerauto uitgerust met "linked data" bewonderen. Bij deze spuitwagen is het mogelijk om real time de wateropname op afstand te monitoren.
Bekijk het filmpje in SWF van de brandspuitsessie!
 

De puzzelstukjes van Aanbod

Vanuit de actielijn Aanbod zijn in de Pilot verschillende 'puzzelstukjes' gerealiseerd. Daarmee kan worden aangetoond hoe we vanuit het huidige aanbod, van onder andere basisregistratiedata, naar linked data komen. Lees verder...
 
 
 
   
Wilt u deze mailing niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven voor deze mailing
U ontvangt deze mailing omdat u zich via onze website heeft aangemeld.