Copy
View this email in your browser

‘Drijven’ ter voorkoming van decubitus


Vandaag is het STOP DECUBITUS DAG. Preventie van decubitus begint met diepgaande kennis over het ontstaan ervan. Als decubitusspecialist delen we graag onze kennis.
In deze nieuwsbrief leest u, volgens de laatste inzichten in de wetenschap van professor Amit Gefen, hoe decubitus al in slechts enkele minuten kan ontstaan door de zogenaamde 'Schade Cascade'.

Maar ook hoe anti-deformatiematrassen, zoals de Carital®
Optima, zeer effectief zijn om deze 'Schade Cascade' en daarmee decubitus te voorkomen bij met name de passieve doelgroep. 

De 'Schade Cascade'

Druk zorgt niet alleen voor een verminderde bloedvoorziening, maar heeft ook een directe invloed op celsterfte. Door een kortdurende hoge belasting van het weefsel kan celvervorming optreden. Tijdens deze celvervorming komen er stofjes vrij waardoor de cel zichzelf als het ware opheft. Deze vorm van schade aan het weefsel veroorzaakt een ontstekingsreactie met oedeemvorming als gevolg. Door de oedeemvorming in het omliggende weefsel treedt er een verhoogde interstitiële druk op die op zichzelf weer nieuwe celvervorming en schade veroorzaakt. Deze ‘schade cascade’ is een vicieuze cirkel van vervorming, schade, ontsteking, vervorming etc. en kan al binnen enkele minuten ontstaan.

Anti-deformatie matras Carital® Optima


Passieve zorgvragers, die geen wisselligging verdragen, hebben een zeer hoog risico op decubitus. Voor hen is een anti-deformatiematras, waarbij je als het ware ‘drijft, zoals de Carital® Optima een uitkomst.
Dit matras maakt gebruik van continue lage druk, wat het contactoppervlak vergroot. Door de unieke  luchtcel-over-luchtcel constructie, kunnen er zeer nauwkeurige aanpassingen binnen de celgroepen plaatsvinden, waardoor druk en weefselvervorming worden geminimaliseerd.
Op de afbeelding is te zien dat de weefselvervorming bij een schuimmatras (B) hoger is, dan bij de Carital® Optima (A), die de vorm van het weefsel bijna volledig intact laat.

De Carital® Optima is uitgebreid getest en diverse klinische studies ondersteunen de werking.
De Carital® Optima is prijstechnisch zeer interessant ten opzichte van vergelijkbare systemen, waardoor dit voor zowel zorginstellingen als zorgverzekeraars een interessant alternatief is. 
Interesse?
  • Bekijk onze matrassen in de DHG Experience
  • Demonstratie bij u op locatie
  • Probeer het matras 2 weken kosteloos uit
Ja, ik wil graag de Carital® Optima uitproberen
Meer informatie & Webinars
Heeft u nog vragen? Bel of mail dan naar onze Customer Service: 015 369 54 40 of info.nl@directhealthcaregroup.com. Of neem deel aan een van onze gratis webinars.

 
Bekijk Webinar Agenda
LinkedIn
Facebook
YouTube
Copyright © 2021 Direct Healthcare Group BV, All rights reserved.

Postadres:
Direct Healthcare Group BV
Weteringweg 9
2641 KM, PIJNACKER
The Netherlands

Wilt u onze nieuwsbrieven niet meer ontvangen?
Dan kunt u zich hier afmelden: unsubscribe from this list.