Copy
BCFE4S Newsletter

Juliol 2022

Benvolgut / Benvolguda,

Ens complau compartir amb vostè la nostra catorzena Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a 
Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat! Així mateix, pot consultar la nostra 
web o seguir-nos per Twitter o LinkedIn per estar al dia de les novetats:

Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE4S
Reunió Comitè Executiu BCFE
El 1 de juliol de 2022 va tenir lloc la reunió del Comitè Executiu de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) presencialment a la Seu Central de BBVA a Barcelona en la qual es va donar la benvinguda a tots els assistents i a les noves incorporacions; es va debatre i concretar el pla de treball i activitats des de l'última reunió del 11 de març del 2022 exposant les activitats realitzades, les activitats i projectes amb data de realització pendents de confirmar, i el projecte de realitzar informes tècnics propis de BCFE; es va explicar com contribuim en la participació d'activitats de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S); i finalment es va donar pas a un torn obert de paraules amb una activa participació.
Steering Committee FC4S
El 6 de juliol es va celebrar un Steering Committe de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S) en la qual es va realitzar una pluja d'idees centrada en el Programa de Treball FC4S 2023. L'objectiu d'aquesta reunió va ser que els diferents centres financers fessin aportacions amb la finalitat d'incorporar-les a un esborrany inicial del document de l'Agenda 2023.

L'esborrany final del document es pretén publicar al setembre, distribuint-lo en reunions regionals per incorporar aportacions finals dels membres de la xarxa. L'objectiu és que els membres firmin el Programa de Treball 2023 durant l'Assemblea General que se celebrarà a l'octubre i permetrà a la Secretaria desenvolupar el Pla d'Acció 2023.
Reunió presencial amb el Sr. Stephen Nolan FC4S
Financial Centres for Sustainability (FC4S) ha col·laborat amb 12 centres financers europeus i ha traçat una llista detallada de prioritats comunes en grups de treball especialitzats.
 
El 11 de juliol vam tenir l’oportunitat de reunir-nos presencialment, a la Borsa de Barcelona, amb el Sr. Stephen Nolan, Director Gerent de FC4S i Cap de Secretariat del Sustainable Insurance Forum (SIF). En aquesta reunió, vam parlar i rebre aportacions sobre el Pla de Treball Europeu, vam explorar àrees addicionals de col·laboració entre BCFE4S i la Xarxa Internacional, i vam rebre comentaris sobre en què podem millorar la nostra col·laboració.
Reunió Junta Directiva BCFE
El 25 de juliol va tenir lloc la reunió de la Junta Directiva de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) en la qual es va procedir a la lectura i aprovació de l’acta de la darrera reunió de Junta Directiva celebrada el dia 21 de març de 2022; es van exposar les activitats desenvolupades entre el març i el juliol del 2022 amb un informe de les activitats realitzades des de la celebració de l'anterior reunió; es va presentar l'estat de situació de les activitats i projectes amb l'informe de possibles activitats a realitzar a partir del setembre del 2022; es va exposar el Pla d’Acció per a l’increment de la difusió de les activitats amb un informe de les accions previstes per aconseguir el suport de tots els membres de l’associació; i, finalment, es va procedir a un torn obert de paraules.
SAVE THE DATES
Jornada Previsió de l’Evolució de l’Economia a finals d’any i inici 2023
Horari: 12:30 a 14:00
Organitza: IEF i BCFE
Format: Virtual
Jornada sobre fons article 9
i impacte social

Horari: Tarda
Organitza: Generalitat Catalunya i BCFE
Format: Presencial - Borsa de Barcelona
IV Jornada Blockchain
"Riesgos legales de la Blockchain y fiscalidad de las criptomonedas"

Horari: 16:00 a 20:00
Organitza: ACCID i BCFE
Format: Presencial - Borsa de Barcelona
Jornada Data Lab del Banc d'Espanya
Horari: 10:30 a 14:00
Organitza: Banc d'Espanya
Col·labora: Generalitat de Catalunya, Col·legi d'Economistes, ACCID i BCFE
Format: Presencial - Sucursal Banc d'Espanya a Barcelona
Jornada "InvestEU and the public promotion of investments in Catalonia"
Horari: 9:00 a 16:00
Organitza: Generalitat Catalunya i BCFE
Format: Presencial - Borsa de Barcelona
Jornada PRI in Person & Online 2022
Organitza: PRI
Format: Híbrid. Presencial a CCIB (Barcelona International Convention Centre). Virtual a la plataforma del PRI
Més informació
TEMES D'INTERÈS
UNEP FI Holistic Impact Analysis Methodology
Financial Centres for Sustainability (FC4S), en associació amb United Nations Environment Programme Finance Initiative (UNEP FI) va organitzar un webinar el 7 de juliol en el qual va presentar la Holistic Impact Analysis Methodology del UNEP FI, un procés de dos passos per comprendre i gestionar els impactes positius i negatius reals i potencials en tot l'espectre de problemes ambientals, socials i econòmics. Aquesta metodologia s'ha posat en funcionament en forma de Tools for Holistic Impact Analysis per a les institucions financeres i els seus clients.
FC4S members-only sessions
Per facilitar l'intercanvi d'experiències entre els membres, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està organitzant sessions només per aquests per conèixer accions, activitats i iniciatives que estan duent a terme altres centres financers, oferint també un espai de debat i intercanvi d'opinió. 
  • 13.07.22. FC4S members-only session: Luxembourg Sustainable Finance Initiative's Take Action Initiative.
  • 21.07.22. FC4S members-only session: Talent development.
  • 25.07.22. FC4S members-only session: Climate Commitments in Practice.
Next Generation EU: Presentació del PERTE d'economia circular

El 20 de juliol va tenir lloc una jornada en la qual es va informar el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) d’economia circular al Recinte Modernista de Sant Pau i també retransmesa en streaming.

Aquest PERTE impulsa la transició cap a un sistema productiu més eficient i sostenible per a l’ús de les matèries primeres. L’objectiu principal és aconseguir una economia sostenible, descarbonitzada i eficient en l'ús dels recursos i competitiva.

  • Més informació
  • Vídeo
  • Document - Presentació del PERTE d'Economia Circular
  • Document - Presentació Finançament de projectes en l’àmbit de l’economia circular a Catalunya
  • Document - Presentació Oficina Next Generation EU: Eines per accedir als fons europeus
Circular Economy Hotspot 2022

Del 12 al 14 de setembre, se celebrarà a Alemania la 6a edició del CE Hotspot, l'esdeveniment internacional sobre economia circular, conservació de recursos i millora de l'eficiència.

PUBLICACIONS
Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.