Copy
NEWSLETTER

Abril 2021

Benvolgut/Benvolguda,

Ens complau compartir amb vostès la nostra primera Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant en
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) així com en el primordial projecte de Finances Sostenibles, com a membres Financial Centres For Sustainability (FC4S), que té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i per la lluita contra el canvi climàtic.
 
No dubtis en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí a les persones que consideri que els seria d’utilitat!

Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE
 1 
 Actualització de la web 
Des d’inicis del 2021 hem treballat en l’actualització de la nostra web, incorporant una nova secció del projecte essencial en l’estratègia de BCFE, BCFE4S, que té com objectius impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, i contribuir en els objectius europeus i de NNUU per una transició ecològica i per la lluita contra el canvi climàtic.
Enllaç a la WEB
 2 
El passat 15 de abril de 2021 va tenir lloc la primera reunió Unió per la Mediterrània (UpM) i FC4S, organitzada per BCFE4S i amb la cooperació de la Fundació Tanja. En aquesta reunió, en primer lloc, UpM (Unió per la Mediterrània) va exposar els seus objectius, la seva cooperació Àfrica-Europa i les seves polítiques de sostenibilitat. A continuació, FC4S va exposar els seus objectius, membres i nodes regionals. Posteriorment, es va obrir un debat en el qual es va plantejar un pla d’acció pel desenvolupament de les finances sostenibles en l’espai mediterrani amb possibilitats cooperació entre UpM i FC4S. Finalment, es van plantejar els pròxims passos per una iniciativa de finançament sostenible en el Mediterrani.
 3 
 Junta Directiva i Assemblea General Ordinària 
El passat 22 de març de 2021 van tenir lloc les reunions de la Junta Directiva i l’Assemblea General Ordinària en les quals es van aprovar les actes de les reunions anteriors celebrades el dia 16/11/20, es van nomenar els auditors per l’exercici 2021, es van aprovar els comptes anuals de l’exercici 2020, es van presentar les activitats realitzades al llarg de l’any passat, es va informar sobre les activitats i projectes de l’Associació per l’exercici corrent, es va proposar el pressupost, les quotes dels membres i les altes i baixes del 2021, es va presentar la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva i va finalitzar amb el torn obert de paraules.
PARTICIPACIÓ EN FC4S
Incorporació del Sr. Luís Herrero, president de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) des de març del 2017, en el Steering Committee de la xarxa Financial Centres For Sustainability (FC4S). La primera reunió del FC4S Steering Committee va tenir lloc el passat 31 de març de 2021.
 
AGENDA
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) col·labora el 21 d’abril amb la Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE) en l’acte Towards a European payments system to meet European consumer's needs for the XXI century.
 
El 21 d’abril a les 12:00h, el Banc d’Espanya organitza el webinar The Effect of Climate Change on Sovereign Creditworthiness en el qual convida als autors d’un recent estudi sobre l’impacte que el canvi climàtic podrà tenir en els ràtings sobirans. Per l’estimació usen una metodologia basada en intel·ligència artificial.
 
PUBLICACIONES
En el període previ a la COP26, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està publicant la Sèrie d’Actualització del Mercat de Finances Sostenibles, l’objectiu del qual és proporcionar una revisió dels principals desenvolupaments del mercat per mobilitzar finances verdes i sostenibles i proporcionar exemples d’orientació i regulació nacionals i internacionals de suport.
 
La primera edició consisteix en una revisió de la infraestructura del mercat existent que dóna suport a les activitats de finances sostenibles, inclosos els marcs i les tendències de mercat amb divulgació i presentació d’informes, desafiaments i oportunitats de qualitat de dades, proveïdors de serveis ASG, i taxonomies rellevants. També proporciona una descripció general de 20 eines que quantifiquen i mesuren diferents aspectes de l’impacte ASG de les empreses.
La segona edició tracta sobre les finances sostenibles entre inversors institucionals (propietaris d’actius, fons de pensions, fons sobirans, fons patrimonials, fons de cobertura, capital privat, fons i productes cotitzats en borsa (ETF / ETP), i fons indexats) estructurant el contingut en aspectes destacats, desenvolupament del mercat (informes i divulgació, gestió de risc i mobilització de capital) i desenvolupament normatiu.
 
Versió castellana pròximament
Llegir document en versió anglesa
Els tres informes restants de la sèrie es publicaran properament. Aquests informes cobriran Finances Sostenibles en la Banca, Finances Sostenibles en els Mercats de Capitals i Finances Sostenibles entre Proveïdors d’Assegurances.
TEMAS DE INTERÉS
Del 1 al 12 de novembre tindrà lloc la 26.ª Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) en la ciutat de Glasgow, Escòcia.

El Regne Unit es compromet a treballar amb tots els països i unir forces per preparar el pla d’acció climàtica abans de la COP26, la qual vol accelerar l’acció de l’Acord de París i la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

 
Inauguració del Green Future Index, un nou rànquing de MIT Technology Review Insights, que té una mirada crítica i compara rigorosament 76 països i territoris per discernir quines economies estan lluitant per un futur baix en carboni.
 
Cliqui l'
enllaç interactiu per conèixer les classificacions del Green Future Index i cliqui l'enllaç de l'informe per obtenir més informació.
La Delegació Catalana del IEAF-FEF va organitzar el 7 d’abril a les 16:30h la trobada virtual titulada La importancia de los objetivos ESG para la financiación de las empresas amb l’objectiu de donar a conèixer les raons per les quals els objectius ASG són de gran interès per qualsevol empresa.
La xarxa Financial Centres for Sustainability (FC4S) convocada per les Nacions Unides espera donar suport al G20 Sustainable Finance Working Group. FC4S es centra en las finances sostenibles digitals, en concret en l’anomenada The role of digital solutions to improve sustainability disclosure and reporting.
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a www.barcelonacentrefinancer.cat/politicadeprivacidat.