Copy
NEWSLETTER

Juny 2021

Apreciat/Apreciada,

Ens complau compartir amb vostè la nostra tercera Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ESG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i per la lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat, així com consultar la nostra
web o twitter per estar al dia de les novetats!

 

Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE4S
Podeu veure l’enregistrament del workshop que Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va organitzar el passat 25 de maig amb membres de la xarxa Financial Centres for Sustainability (FC4S) sobre el treball i la importància de la cooperació internacional dels centres financers, clicant l'enllaç.
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) coopera amb la Fira de Barcelona com ambaixador del BforPlanet21, l'esdeveniment principal per a empreses sostenibles que tindrà lloc del 7 al 8 de juliol a Barcelona.

Si voleu assistir, deixeu el vostre correu electrònic per obtenir un PASS DIGITAL GRATUÏT o un 50% de descompte a l'esdeveniment a Barcelona clicant l'enllaç.
Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), com a membre de Financial Centres for Sustainability (FC4S) participa, per tercer any consecutiu, en el Assessment Programme.

El Assessment Programme és un programa anual d’avaluació dels membres de FC4S que té com a objectiu fer un seguiment del progrés d'aquests reunint informació que cobreix accions i instruments tant del sector privat com públic referents a l'acceleració dels seus esforços locals per incorporar i avançar en les finances ecològiques i sostenibles que, a la seva vegada, és un objectiu clau de la xarxa mundial FC4S. 

El Assessment Programme ofereix als membres de FC4S una línia de treball per identificar on es troben en el finançament mundial en termes de sostenibilitat i els ajuda a identificar àrees on requereixen més atenció (i fins i tot assistència) per afavorir el progrés. A més, garanteix que FC4S pugui continuar desenvolupant productes i serveis amb valor afegit per a cada membre mentre col·labora amb altres organismes internacionals per informar i influir en el desenvolupament de polítiques regionals i globals.

Els objectius del Assessment Programme són, doncs:
  1. Avaluar l'estat de les finances ecològiques i sostenibles en els principals centres financers mundials, i
  2. Fer un seguiment del progrés de l'esforç dels centres financers per donar suport a l'expansió del mercat financer ecològic i sostenible mitjançant informes individuals.
Per fer-ho, als enquestats se'ls hi proporciona un nivell d’alineació, etiquetat del 0 al 5 a l'escala de finançament sostenible de FC4S (Sustainable Finance Scale, SFS), que avalua el progrés de finançament ecològic i sostenible, el grau de subministrament de capital per donar suport a la transició baixa en carboni, l'alineació a l'Acord de París i la consecució del Sustainable Development Goals de les Nacions Unides.

Els membres de FC4S confien en els seus respectius associats per adquirir tota la informació i consolar-la. Responent a nivell local, cada centre financer proporciona dades per contribuir a nivell internacional. 
PUBLICACIONS
Com ja us vam informar a l’anterior Newsletter, en el període previ a la COP26, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està publicant la Sèrie d’Actualització del Mercat de Finances Sostenibles. La primera edició ja la vam publicar en la Newsletter Abril 2021 i la segona en la Newsletter Maig 2021, ambdues tant en castellà com en anglès.

FC4S ha llençat la tercera edició en anglès!
Llegir document en versió en anglès
Document en castellà pròximament
Els dos informes restants de la sèrie es publicaran pròximament. Aquesta informes cobriran Finances Sostenibles en els Mercats de Capitals i Finances Sostenibles entre Proveïdors d’Assegurances.
PRI i el Banc Mundial s'han unit per desenvolupar la primera part d'un conjunt d'eines de polítiques de finançament i inversió sostenible. En aquest informe presenta cinc polítiques i regulacions d’inversió sostenibles que, implementades conjuntament, donaran suport als governs per alinear els mercats de capital amb l'Acord de París i SDGs.
State of Finance for Nature és un informe tècnic escrit per UNEP, WEF, ELD, Vivid Economics que fa un seguiment de les tendències mundials en inversions públiques i privades en solucions basades en la natura, amb l'objectiu de millorar la qualitat de les dades i identificar oportunitats per a governs, empreses i financers.
TEMES D'INTERÈS
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) ha estat entitat col·laboradora del IX Congrés Català de Comptabilitat i Direcció ACCID, els dies 3 i 4 de juny a la UPF Barcelona School of Management amb el lema “La Informació Corporativa i el Controlling post-COVID-19”.

El Congrés de l’ACCID ha reunit a professionals, acadèmics, directius i responsables de la comptabilitat, la gestió i el control en els àmbits privats, públics i d`organitzacions no lucratives. El programa ha inclòs les darreres regulacions, innovacions, i tendències, en moments d’especial transcendència atesa la complexitat esdevinguda per la transformació digital i tecnològica, i les conseqüències i impactes de la Covid-19.

Tota la informació sobre el programa i ponents la trobarà a la
 web del IX Congrés.
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.