Copy
NEWSLETTER

Juliol 2021

Apreciat/Apreciada,

Ens complau compartir amb vostè la nostra quarta Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ESG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i per la lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat, així com consultar la nostra
web o twitter per estar al dia de les novetats!

Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu

La propera Newsletter l'enviarem al setembre.
ACTUALITAT BCFE4S
 1 
Tal com vàrem comentar en la Newsletter de junyBarcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), com a membre de Financial Centres for Sustainability (FC4S), segueix treballant, per tercer any consecutiu, en la recollida de dades per cumplimentar el Assessment Programme 2021.
 2 
Actualització web
Com ja us vam explicar a una Newsletter anterior, des d'inicis del 2021 hem treballat en l'actualització de la nostra web, incorporant una nova secció del projecte de finances sostenibles internacional essencial en l'estratègia de BCFE, BCFE4S, que té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant.

Aquests últims mesos hem innovat nous aspectes, que farem públics el setembre, com són:
  • Nou format i filtratge per categories de les activitats i projectes dels quals hem fet difusió o hem organitzat nosaltres.
  • Canvis importants en la secció BCFE4S. Nou format, filtratge i actualització referent a l’apartat “Documentació”.
  • Incorporació d’un formulari per a què les persones interessades en rebre la Newsletter es puguin registrar.
Sol·licitem la col·laboració de tots els associats en facilitar aquelles publicacions, activitats, etc., que considerin són interessants de ser incloses en la web.
Enllaç a la Web
 3 
Reunions Junta Directiva i Comitè de Suport
Per una banda, el 28 de juny de 2021 va tenir lloc la reunió del Comitè de Suport en la qual els organitzadors FC4S Knowledge Hub del Assessment Programme van presentar de primera mà el Assessment Programme 2021; es va informar sobre les activitats desenvolupades durant el que portem de 2021; es va fer un resum dels principals aspectes tractats en els punts anteriors sobre FC4S i BCFE4S; i es van presentar propostes, idees i línies de treball.

Per altra banda, el 19 de juliol de 2021 va tenir lloc la reunió de la Junta Directiva en la qual es va aprovar l'acta de la reunió anterior celebrada el dia 22/03/21; es va informar de les activitats realitzades des de la celebració de la darrera reunió de Junta Directiva, entre el març i el juliol 2021; es va informar de possibles activitats a realitzar a partir de Setembre del 2021 i de l’estat de situació de diferents projectes de l’associació; i va finalitzar amb el torn obert de paraules.
 4 
Steering Committee de la xarxa FC4S
El 28 de juliol de 2021 va tenir lloc la segona reunió del Steering Committee de Financial Centres for Sustainability (FC4S) en la qual en Sr. Luís Herrero, president de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) des de març del 2017, hi va participar com a representant del dos centres d'Espanya (Madrid i Barcelona) membres de la xarxa.
TEMES D'INTERÈS
Totes les sessions del Congrés BforPlanet21, l'esdeveniment principal per a empreses sostenibles que va tenir lloc del 7 al 8 de juliol a Barcelona i en el qual Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va cooperar amb la Fira de Barcelona com ambaixador, ja estan disponibles per veure-les a través de Tomorrow.City, la plataforma digital sobre innovació urbana de la Fira de Barcelona, clicant l'enllaç.
PUBLICACIONS
Com ja us vam informar a l’anterior Newsletter, en el període previ a la COP26, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està publicant la Sèrie d’Actualització del Mercat de Finances Sostenibles:

FC4S ha llençat la tercera edició en castellà!
Llegir document en versió en castellà

FC4S ha llençat la quarta edició en anglès!
Llegir document en versió en anglès
Document en castellà pròximament
L'informe restant de la sèrie sobre Finances Sostenibles entre Proveïdors d’Assegurances i la quarta edició en castellà es publicaran pròximament. 
PwC ha publicat a nivell internacional, incloses empreses espanyoles, els resultats d'una enquesta que realitzen periòdicament sobre la incorporació de criteris d'inversió responsable en el sector Private Equity.

PwC ha publicat també, juntament amb ASCRI, una Guia d'inversió responsable pel sector de Private Equity i Venture Capital a Espanya.
 
L’esborrany de l’informe, basat en les normes i principis internacionals com els ODS i els principis rectors de les Nacions Unides per a les empreses i els drets humans, defensa que una taxonomia social seria una eina per ajudar els inversors a identificar oportunitats per contribuir i finançar solucions al voltant de garantir un treball decent, comunitats inclusives i sostenibles, salut i habitatges assequibles.
Aquest informe proporciona una major claredat sobre les activitats que són significativament nocives per a la sostenibilitat ambiental i sobre les que no tenen cap impacte significatiu. L'objectiu és donar suport a les transicions en zones actualment de "danys importants" per a què passin a un nivell que almenys no causi danys significatius. L'informe exposa opcions per aprofitar la taxonomia existent i el seu ús.
S'ha publicat la primera guia entre el Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB) i les organitzacions associades, i el sector financer:
Aquesta guia té com a objectiu mobilitzar les institucions financeres per garantir un món positiu per la natura, fomentant una millor comprensió de la importància de la natura pel sector financer i proporcionant informació sobre el procés del  CDB. 
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.