Copy
BCFE4S Newsletter

Desembre 2022

Benvolgut / Benvolguda,

Ens complau compartir amb vostè la nostra divuitena Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a 
Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat! Així mateix, pot consultar la nostra 
web o seguir-nos per Twitter o LinkedIn per estar al dia de les novetats:

Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE
28.11.22 - Reunió Junta Directiva BCFE
El 28 de novembre va tenir lloc la reunió de la Junta Directiva de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) en la qual es va procedir a la lectura i aprovació de l’acta de la darrera reunió de Junta Directiva celebrada el dia 25 de juliol de 2022; es van exposar les activitats desenvolupades entre el juliol i el novembre del 2022 amb un informe de les activitats realitzades des de la celebració de l'anterior reunió; es va presentar l'estat de situació de les activitats i projectes amb l'informe de possibles activitats a realitzar a partir de l'any 2023; es va proposar i aprovar el calendari de reunions de l'Assemblea General Ordinària i Juntes Directives a celebrar l'any 2023; i, finalment, es va procedir a un torn obert de paraules.
29.11.22 - Guia publicació indicadors lligats a la Taxonomia UE
El passat 29.11.22 a la Borsa de Barcelona, Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i Tecnoambiente, va organitzar la presentació de la "Guia per la publicació dels indicadors lligats a la Taxonomia de la UE. Com les empreses poden complir i utilitzar el Reglament 2020/852/UE".
La Guia té per objectiu acostar al sector empresarial les obligacions normatives plantejades en el Reglament de Taxonomia, facilitant els plantejaments i processos interns a seguir per a assegurar una correcta divulgació dels indicadors establerts a la norma.
30.11.22 a 02.12.22 - PRI In Person & Online Congress
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va assistir del 30 de novembre al 2 de desembre al congrés PRI in Person & Online al CCIB (Barcelona International Convention Centre), la conferència mundial líder sobre inversió responsable que va reunir milers de persones interessades en finances sostenibles d'arreu del món. En concret va assistir a:
 • Welcome remarks from our Lead Sponsor: Santander Asset Management.
 • Plenary - The coming of age of responsible investment
 • Plenary - Driving net zero in an insecure world
 • Supporting a circular economy transition: why and how investors should take action
 • Committed to net zero: tackling key implementation Challenges
 • The future of ESG data, ratings and research: what do investors need?
 • Market outlook: ESG trends
 • Better together: collaboration, success stories and what we can learn
 • Plenary - Leading with purpose: asset owner expectations for the next 10 years
FC4S
07.12.22 - Feedback: Assessment Programme 
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va respondre un breu qüestionari sobre el Assessment Programme de Financial Centres for Sustainability (FC4S). El Assessment Programme proporciona una referència global sobre on es troben els principals centres financers del món en termes de sostenibilitat i la seva contribució a l'assoliment dels ODS de l'ONU. A més d'oferir informes individuals, l'anàlisi dels resultats globals permet que l'equip de FC4S desenvolupi productes i serveis de valor afegit per a cada membre, promogui les millors pràctiques internacionals i l'intercanvi d'experiències, connecti els membres en funció de les seves necessitats i identifiqui temes rellevants per avançar en la seva recerca.

Les discussions a l'Assemblea General de Casablanca van exposar l'acord sobre el valor afegit de participar en aquest procés d'enquesta i rebre informes personalitzats. El Knowledge Hub va proposar opcions per adaptar millor aquesta eina per potenciar la seva utilitat, va esmentar la possibilitat de canviar-ne la periodicitat, així com afegir diferents categories de comparació, entre d'altres. Com a part d'aquest procés de revisió interna, es va fer aquesta breu enquesta per recollir els comentaris de tots els membres sobre aquesta eina.
09.12.22 - Gender Working Group: Needs Assessment Survey
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va participar a l'enquesta d'avaluació de necessitats per ajudar a configurar el pla de treball i activitats del grup de treball de gènere (GWG, Gender Working Group) de Financial Centres for Sustainability (FC4S). Amb aquesta enquesta es volia entendre:
 • Les prioritats estratègiques dels centres financers en matèria de finances de gènere i el lloc que ocupa en la seva llista de prioritats.
 • Les necessitats més importants de creació de capacitats relacionades amb les finances de gènere en cadascun dels centres.
 • Si i com s'estan satisfent actualment aquestes necessitats prioritàries de creació de capacitat.
 • La perspectiva dels centres sobre les activitats del GWG.
La idea d'aquesta enquesta no era avaluar l'estat de les finances de gènere entre els membres del Grup de Treball, sinó identificar les mancances i sobre quins temes d'aquesta agenda els centres financers necessiten formació i material. Tenint en compte que la majoria dels membres no són actors financers per sí mateixos no s'esperava tampoc que siguessin experts en tots els temes esmentats en aquesta avaluació de necessitats. En canvi, es volien identificar els temes més importants relacionats amb les finances de gènere al diferents centres financers.
Science-based Tools for Financial Institutions webinar series
Atesa la necessitat urgent d'adoptar una acció climàtica eficaç i el paper de la ciència en la transició cap a la sostenibilitat, Financial Centres for Sustainability (FC4S) ha desenvolupat una sèrie de seminaris web durant els 2022 per presentar els instruments disponibles que ajuden a abordar els reptes que afronten les institucions financeres per desenvolupar les seves estratègies i alinear les seves carteres. Aquesta seqüència de tallers ha pretès familiaritzar els professionals financers amb les eines i metodologies disponibles que ajuden a informar, mesurar i divulgar estratègies de finances sostenibles donat que es creu fermament que els professionals financers han d'estar constantment formats i informats de les eines per treballar cap a l'Acord de París i la transició Net-Zero. Els seminaris web han estat:
 • 05.05.22 - Principles for Climate Aligned Finance: enllaç
 • 16.05.22 - Data for ESG Finance: enllaç
 • 07.07.22 - UNEP-FI Holistic Impact Analysis: enllaç 
 • 14.09.22 - The TPI Tool: enllaç 
 • 02.11.22 & 03.11.22 - The PACTA Tool: enllaç
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) ha assistit i fet difusió de tots ells.
TEMES D'INTERÈS
30.11.22 - COP 27, fem balanç de la cimera global del clima

Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va assistir a l'acte "COP 27, fem balanç de la cimera global del clima" el passat 30.11.22 organitzat pel Cercle d'Economia.

En aquest acte es va parlar sobre els avenços d'aquesta cimera, els reptes pendents i les seves implicacions per a les empreses i institucions amb tres persones que hi han participat activament: Antoni Ballabriga,
 director global de negoci responsable de BBVA, Gonzalo Saenz de Miera, president del Grup Espanyol de Creixement Verd, i Helena Viñes Fiestas, membre del grup d'experts de Nacions Unides sobre compromisos d'empreses, ciutats i regions.
30.11.22 - XXè Aniversari ACCID

Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va assistir el 30.11.22 a l’Acte Commemoratiu del XXè Aniversari ACCID al Col·legi d’Economistes de Catalunya.

A la inauguració va intervenir en Sr. Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; la Sra. Montserrat Casanovas, presidenta d’ACCID; el Sr. Antoni Gómez, president del Col.legi de Censors Jurats de Comptes; i el Sr. Bernat Pons, membre de la Comissió Fiscal i Comptable del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

A continuació, el Dr. Oriol Amat, rector i catedràtic d’economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, i membre fundador de l’ACCID, economista i censor jurat de comptes, va impartir una conferència titulada "La professió comptable: passat, present i futur".

Finalment, es va procedir al lliurament de la XIX Edició dels Premis ACCID, amb l’atorgament de varis guardons.

PUBLICACIONS
Es recomana a tots els bancs que utilitzin els documents d'orientació de l'enllaç per obtenir les millors pràctiques sobre temes clau. Els grups de treball dels bancs signants d'arreu del món han contribuït o hi participen activament en la creació d'aquesta guia, treballant amb experts en la matèria. 
BON NADAL
Barcelona Centre Financer Europeu
(BCFE) us desitja


BONES FESTES I FELIÇ ANY 2023!
Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.