Copy
BCFE4S Newsletter

Gener 2023

Benvolgut / Benvolguda,

Ens complau compartir amb vostè la nostra dinovena Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a 
Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat! Així mateix, pot consultar la nostra 
web o seguir-nos per Twitter o LinkedIn per estar al dia de les novetats:

Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE
15.12.22 - Firma Conveni de Col·laboració ODF entre IEF i BCFE
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) emprèn un nou projecte per impulsar la divulgació de les finances sostenibles nacionalment i internacionalment com a col·laborador de l'Observatori de Divulgació Financera de l'Institut d'Estudis Financers (IEF), juntament amb la Fundació Caixa d'Enginyers.

El 15.12.22, el Sr. Luis Herrero, President de
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), i el Sr. Jordi Martínez, Director d'educació financera a l'Institut d'Estudis Financers (IEF), van signar el conveni de col·laboració.
Vam acabar l'any amb "El papel del Sistema de Derechos de Emisión en la transición a la Neutralidad climática" de Luis A. Galiano Bastarrica: enllaç.

Àngel Tello, Secretari de la Junta Directiva de
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), i Monica Casado, Coordinadora de Projectes de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), són els nous membres del Comitè Editorial per contribuir a la creació i divulgació de materials sobre nous reptes financers sostenibles.
16.01.23 - Reunió Steering Committee BCFE4S
El 16 de gener va tenir lloc la primera reunió del Comitè Consultiu de Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S) de l'any 2023 presencial a la Borsa de Barcelona en la qual Florencia Baldi, Head of Knowledge Hub at Financial Centres for Sustainability (FC4S) Network & Sustainable Insurance Forum (SIF) of Sustainable Finance Hub hosted by United Nations Development Programme (UNDP), va presentar els resultats del Assessment Programme 2021; es va fer un resum de les activitats i projectes desenvolupats des de l'última reunió del 20 de juny del 2022, en concret sobre les activitats organitzades per BCFE4S, aquelles en les quals hem col·laborat, assistit i fet difusió, sobre la participació i seguiment de projectes i iniciatives de la xarxa global Financial Centres for Sustainability (FC4S), i sobre les noves edicions de la BCFE4S Newsletter.

Així mateix, vam treballar, debatre, modificar i millorar la primera versió de pla estratègic 2023-2025 de
BCFE4S; es van presentar propostes, idees i línies de treball per l'actual exercici 2023 exposant el nou projecte de col·laboració en l'Observatori de Divulgació Financera de l'Institut d'Estudis Financers (IEF) i possibles activitats a realitzar; es va donar pas a un torn obert de paraula amb una activa participació; i es va organitzar un dinar a la mateixa Borsa de Barcelona.
20.01.23 - Comitè Editorial ODF
El 20 de gener va tenir lloc la primera reunió del Comitè Editorial de l'Observatori de Divulgació Financera (ODF) de l'Institut d'Estudis Financers (IEF) en la qual Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) vam participar. 

En aquesta reunió vam entendre plenament el funcionament de l'ODF, es va presentar l'agenda i les
 publicacions previstes a publicar el 2023, la normativa dels Monogràfics, Informes Tècnics i Notes Tècniques que es poden publicar, i es van posar sobre la taula possibles temes sobre Finances Sostenibles actuals que poden també ser documents a publicar-se durant aquest exercici.
TEMES D'INTERÈS

23.01.23 - El papel de la regulación financiera en la financiación de la transición hacia la sostenibilidad

Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) vam assistir a la conferència del Sr. José Manuel Campa, President de l'European Banking Association (EBA) que, organitzada pel Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País i amb el títol de "El papel de la regulación financiera en la financiación de la transición hacia la sostenibilidad" va tenir lloc el dilluns 23 de gener a la Sala d'Actes de "La Caixa".
25.01.23 - Presentación de los Cuadernos de Finanzas Sostenibles de Fundación ICO y Afi

Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) vam assistir virtualment a la presentació dels "Cuadernos de Finanzas Sostenibles y Economía Circular", nova publicació periòdica de la Fundació ICO i Afi amb l'objectiu de divulgar els reptes i les oportunitats que suposa complir amb els objectius i compromisos de sostenibilitat ambiental, social i de governança en què tots els agents estem implicats. En aquesta jornada, es va presentar en detall la primera edició "Implicaciones de los riesgos climáticos en la actividad de las entidades de crédito".
 
PUBLICACIONS
Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.