Copy
NEWSLETTER

Maig 2021

Apreciat/Apreciada,

Ens complau compartir amb vostè la nostra segona Newsletter que el mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centro rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ESG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i per la lluita contra el canvi climàtic.

¡No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat!

 

Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
ACTUALITAT BCFE4S
Els pròxims dies, del 25.05.21 al 27.05.21, tindrà lloc en format virtual el Congrés Innovate for Climate 2021, organitzat pel Banc Mundial. Aquest Congrés, pel seu ampli contingut i l’alt nivell dels ponents participants, proporciona l’oportunitat de conèixer de primera mà la opinió d’experts mundials en tot el relacionat amb Sostenibilitat i Canvi Climàtic. 

BCFE4S organitza el workshop "FC4S: International Cooperation of Financial Centres for Climate Actionel dia 25.05.21 a las 15:30 CEST. El workshop té com a objectiu presentar els èxits de la xarxa
Financial Centres for Sustainability (FC4S), els seus plans pels pròxims anys i els seus vincles i aliances amb altres iniciatives per millorar la connexió dels centre financers i les seves economies de l’interior, inclosos els sectors públic i privat compromesos amb la mobilització de fons per abordar els desafiaments climàtics. En particular, remarcarà les prioritats i els resultats de la difusió de las finances sostenibles en les economies emergents.

Si desitja registrar-se ha de seguir els següents passos:
  1. Cliqui el botó "REGISTER NOW" que apareix en la part superior esquerra del següent enllaç: https://www.innovate4climate.com/
  2. Ompli el formulari.
  3. Una vegada registrat, rebrà dos correus, un instantàniament que li donarà la benvinguda, i un altre dins de les 48 hores posteriors a la inscripció que li permetrà accedir a tota la informació sobre el Congrés.
  4. Quan hagi rebut el segon correu, cliqui en el botó "JOIN HERE" del correu i segueixi els passos que se li indiquen.
  5. Una vegada realitzat el punt 4, cliqui el següent enllaç per poder accedir al workshop "FC4S: International Cooperation of Financial Centres for Climate Action"
https://events.innovate4climate.com/meetings/virtual/SoxEen6DMs3wmrQyo

(En aquest enllaç feu clic a '+ Reserve spot'. En aquest enllaç apareixerà
un botó per unir-se al workshop 1 minut abans que comenci la sessió)
FORMACIÓ

"Con la entrada en vigor, el pasado 10 de marzo, (...) del Reglamento Europeo sobre la divulgación de información relativa a la sostenibilidad, ha llegado la hora de la verdad para las finanzas sostenibles y, en particular, para la incorporación plena de los criterios ESG en la labor que realizan los asesores financieros con sus clientes." Llegir més
Josep Soler, La implantación del ESG y el asesoramiento financiero, 16/04/2021 - 16:43

EFPA España ha llençat la Certificació EFPA ESG Advisor™, un certificat que ofereix una visió completa sobre les finances sostenibles (ESG) i està dirigit a tots els professionals interessats en complementar els seus coneixements i competències certificades i/o obtenir un coneixement sòlid en aquest sector, específicament per l’assessorament i la planificació financera adquirint una qualificació en relació amb els factors ESG per la distribució de productes i serveis financers tenint en compte el que implica i com està incidint en els mercats financers.

Aquest certificat en Assessorament en Finances Sostenibles es caracteritza per tenir reconeixement i validesa de caràcter europeu per EFPA i ser una certificació concebuda i plantejada per assessors i planificadors financers.

Des de l’associació no s’imparteix la formació preparatòria pels exàmens, però sí disposa de centres de formació acreditats, que han sigut prèviament avaluats pel Comitè d’Acreditació i Certificació. Aquest aprova que tant el programa que desenvolupen, com el seu nivell de professorat i manual formatiu, compleixen amb els requisits de formació i compliment dels programes exigits a nivell europeu. Els centres de formació acreditats, disposen del segell de certificació de EFPA Espanya i estan autoritzats per utilitzar les marques registrades en la promoció dels seus cursos. A Barcelona, el centro formatiu acreditat EFPA ESG Advisor és l’Institut d’Estudis Financers (IEF) que imparteix un curs preparatori pels exàmens EFPA ESG Advisor.
Curs Finances Sostenibles per l’Assessorament Financer, EFPA ESG Advisor:
  • Metodologia blended (40h online i 15h presencials/streaming enfocades a preparar l’examen de certificació) - Més informació
  • Metodologia online (40h lectives a través del Campus IEF amb modalitat d’autoestudi) - Més informació
 
PUBLICACIONS
Com ja us vam informar a l’anterior Newsletter, en el període previ a la COP26, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està publicant la Sèrie d’Actualització del Mercat de Finances Sostenibles. La primera edició ja la vam publicar en la Newsletter Abril 2021 tant en castellà com en anglès, mentre que la segona edició només la vam publicar en anglès.

FC4S ha llençat la segona edició en castellà i anglès!
Llegir document en versió castellana
Llegir document en versió en anglès
Els tres informes restants de la sèrie es publicaran pròximament. Aquesta informes cobriran Finances Sostenibles en la Banca, Finances Sostenibles en els Mercats de Capitals i Finances Sostenibles entre Proveïdors d’Assegurances.
TEMES D'INTERÈS
 1 
El passat 22 d’abril de 2021 MarketsMedia va publicar l’article EU Sustainable Taxonomy Is Step in Right Direction escrit per Shanny Basar en el qual s’exposen moltes de les mesures que ha adoptat la Comissió Europea i diversos avenços en l’àmbit de les finances sostenibles i la taxonomia de la Unió Europea.
 
 2 
Com ja us vam informar, el 21 d’abril el Banc d’Espanya va organitzar el webinar The Effect of Climate Change on Sovereign Creditworthiness

Podeu veure’l clicant el vídeo o podeu
clicar el següent
enllaç per més informació!
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.