Copy
BCFE4S Newsletter

Setembre - Octubre 2022

Benvolgut / Benvolguda,

Ens complau compartir amb vostè la nostra setzena Newsletter que el/la mantindrà informat/informada sobre el que s’està realitzant a 
Barcelona Centre Financer Europeu for Sustainability (BCFE4S), el projecte essencial en l’estratègia de Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) que, com a membre de la xarxa internacional Financial Centres for Sustainability (FC4S), té com a objectiu impulsar Barcelona com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament ASG, així com contribuir en els propòsits d’Europa i de les Nacions Unides per una transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

No dubti en enviar-nos els seus continguts i propostes, i en compartir aquest bolletí amb les persones que consideri que li seria d’utilitat! Així mateix, pot consultar la nostra 
web o seguir-nos per Twitter o LinkedIn per estar al dia de les novetats:

Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Una cordial salutació,
Barcelona Centre Financer Europeu
SAVE THE DATE
Ens plau convidar-vos a la jornada organitzada per Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), juntament amb el Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, sobre els programes públics d’impuls de les inversions mitjançant préstecs, avals i inversió en capital, amb especial èmfasi al nou Programa europeu InvestEU.
 
L’acte tindrà lloc el dijous, 27 d’octubre, de 9 a 14 hores, a la Borsa de Barcelona (Passeig de Gràcia, 19 de Barcelona) i comptarà amb la participació d’experts de la Comissió Europea, el Banc Europeu d’Inversions, el Fons Europeu d’Inversions, l’Institut Català de Finances i Avalis, així com representants d’entitats financeres i fons d’inversió. Inaugurarà la jornada l’Hble. Sr. Jaume Giró i Ribas, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

 
ACTUALITAT BCFE
08.09.22 - First Meeting Gender Working Group
Financial Centres for Sustainability (FC4S) reconeixen la importància d'abordar la desigualtat de gènere i millorar el paper de les dones en el viatge cap a un futur net zero i s'enorgulleix de començar a treballar amb els seus membres en un grup de treball de gènere (Gender Working Group, GWG) dedicat per aconseguir un impacte més ampli en aquesta agenda.

Aquest grup de treball està presidit per la cap de Finances Sostenibles d'Abu Dhabi Global Market (ADGM), Mercedes Vela Monserrate, i el 08.09.22 es va celebrar la primera reunió en la qual es va preparar l'escenari i es va fer una visió ràpida del pla de treball. La Monica Casado Vazquez, Coordinadora de Projectes de 
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE), en forma part representant BCFE.
21.09.22 - IEF & BCFE Market Forecast
Previsiones ante el posible cambio de ciclo
En aquest inici de tardor 2022 ens trobem amb un cert consens de que ens endinsem en un nou cicle econòmic. Està marcat per la confirmació de les tensions inflacionistes, les reaccions monetàries en forma de pujades de tipus i, per descomptat, els efectes derivats de la guerra i les sancions en forma de tendències desglobalitzadores.

Considerem que era un moment adequat per analitzar les perspectives macroeconòmiques i els seus efectes sobre les empreses i els mercats financers. Especialment per avaluar la intensitat de la contracció econòmica previsible i les estimacions sobre possibles horitzons d'estabilització i reacció a les mesures de política fiscal i monetària.
Aquest anàlisi es va realitzar a l'esdeveniment "IEF & BCFE Market Forecast. Previsiones ante el posible cambio de ciclo" que es va celebrar el 21.09.22 a les 12:30 CET en format online organitzat per Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) i l'Institut d'Estudis Financers (IEF).
28.09.22 - Inversió amb Impacte Social
Possibilitats de finançament segons article 9 SFDR
El Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) vam organitzar una trobada per ajudar a comprendre la situació de la inversió amb impacte social.

La jornada es va celebrar el 28.09.22 a les 17:00 CET a la Borsa de Barcelona i va ser una trobada d'especialistes que van explicar com estan d'avançades les propostes, quines innovacions veuen i quines són les realitats més properes de l'Economia Social.
29.09.22 - IV Jornada Blockchain
Riesgos legales de la Blockchain y fiscalidad de las criptomonedas
Vam celebrar, el dijous 29.09.22, un any més, una jornada al voltant de la tecnologia Blockchain, la IV Jornada Blockchain – “Riesgos legales de la Blockchain y fiscalidad de las criptomonedas”, organitzada per Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) juntament amb ACCID.

Aquesta vegada la vam celebrar a la Borsa de Barcelona i en aquesta ocasió vam comptar amb un ampli ventall de ponents i professionals que, mitjançant una introducció i dues taules de debat, van ajudar a entendre millor els riscos legals de la Blockchain i les criptomonedes i la comptabilitat i fiscalitat de les criptomonedes. 

 
30.09.22 - Investigación a partir de microdatos: ¿qué ofrece el Banco de España a la comunidad investigadora?
El passat 30.09.22 es va celebrar la jornada “Investigación a partir de microdatos: ¿qué ofrece el Banco de España a la comunidad investigadora?” organitzada pel Banc d'Espanya en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), el Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) de 10:30 a 14:00 CET en la Sucursal del Banc d'Espanya a Barcelona.
 
03.10.22 - Toc de campana pel Dia de l'Educació Financera
Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va assistir al Toc de Campana pel Dia de l'Educació Financera el passat 03.10.22 a la Borsa de Barcelona protagonitzat per Pablo Hernández de Cos, Governador del Banc d'Espanya.
BME es va sumar a la iniciativa "Ring the Bell for Financial Literacy" que promou WFE i IOSCO, a la celebració del Dia de l'Educació Financera i a la iniciativa "Finanzas para todos", impulsada per la CNMV i el Banc d'Espanya.
04.10.22 - Memoria de Reclamaciones del Banco de España 2021
Prevención del fraude en transacciones bancarias de particulares
El passat 04.10.22 es va celebrar la jornada “La Memoria de Reclamaciones del Banco de España 2021: La prevención del fraude en las transacciones bancarias de particulares” organitzada pel Banc d'Espanya en la Sucursal de Barcelona. Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) va assistir-hi.
 
FC4S
FC4S members-only session
Per facilitar l'intercanvi d'experiències entre els membres, Financial Centres for Sustainability (FC4S) està organitzant sessions només per aquests per conèixer accions, activitats i iniciatives que estan duent a terme altres centres financers, oferint també un espai de debat i intercanvi d'opinió. 

El 06.09.22, es va celebrar la sessió "Sustainable Finance Observatory" en la qual l'equip de Finance for Tomorrow va presentar aquesta iniciativa. En aquesta sessió es va explicar perquè és important que un centre financer formi part d'aquesta iniciativa, els principals reptes i èxits. També van actualitzar la internacionalització d'aquest projecte amb altres posats en marxa per diferents organitzacions.
Science-based tools webinar series: The TPI Tool
Financial Centres for Sustainability (FC4S) va organitzar aquest webinar:
Annual General Meeting
La reunió general anual (Annual General Meeting, AGM) de Financial Centres for Sustainability (FC4S) 2022 se celebrarà a Casablanca, Marroc, el 20 d'octubre de 2022, organitzada per l'Autoritat Financera de la Ciutat de Casablanca. 

Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) hi assistirà com a membre del col·lectiu de centres financers internacionals que treballen junts per assolir els ODS i l'Acord de París.
PUBLICACIONS
Website Website
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Email Email
Si desitja donar-se de baixa de les nostres publicacions i enviaments comercials, envïi un correu electrònic a assbcfe@gmail.com indicant en l'assumpte la paraula “BAIXA”.

Vol canviar la manera en que rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o donar-se de baixa d'aquesta llista.

Aquest missatge va dirigit al seu destinatari, no estant permesa la seva comunicació, reproducció o distribució. Si vostè no és el destinatari final, li preguem ens el comuniqui i esborri el mateix.
Informació de protecció de dades de BARCELONA CENTRE FINANCER EUROPEU
(Responsable del tractament)

 FINALITAT: Informar-lo dels nostres productes i serveis per mitjans electrònics; LEGITIMACIÓ: Interès legítim a mantenir-li informat en la seva condició de client i/o usuari. CESSIONS: Es preveuen cessions per obligació legal o requeriment judicial i, a Mailchimp, empresa ubicada a EE.UU. CONSERVACIÓ DADES: Mentre duri la relació amb Vtè, fins que ens sol·liciti la baixa comercial i, durant el termini exigit per la llei una vegada finalitzada la relació. DRETS: Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, portabilitat, supressió, limitació i oposició enviant un missatge a assbcfe@gmail.com. Si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es).
Per a més informació pot consultar la nostra política de privacitat a https://www.barcelonacentrefinancer.cat/politica-privacitat/.