Copy
View this email in your browser


PERSBERICHT

 

Maandag 26 februari (embargo) verschijnt

 

Darwins cijferslot


van

 

Frans Saris

Darwins cijferslot
Paperback, ca. 288 pagina's
Prijs: € 19,99
ISBN: 978 90 446 3587 4
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Helden, Uitgeverij Prometheus.
Telefoon: 020-6241934
.
E-mail: j.vanhelden@pbo.nl


Voor een recensie-exemplaar of een drukproef kunt u e-mailen naar publiciteit@pbo.nl.

Uitgeverij Prometheus
Afdeling Publiciteit
Herengracht 48
1015 BN Amsterdam

Wilt u verwijderd worden van onze mailinglijst? Stuur dan een e-mail naar publiciteit@pbo.nl.

Ondanks wereldoorlogen, genociden, epidemieën en natuurrampen is de wereldbevolking verviervoudigd, onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld en leven we comfortabeler dan ooit. Dankzij onze memen, het erfelijk materiaal van onze cultuur, domineren wij de planeet aarde. Steeds beter begrijpen wij onszelf en blijven we schaven aan onze culturele evolutie: de zoektocht naar het volgende cijfer in de code van ons evolutionaire cijferslot. Maar hoe gebruiken we deze macht voor het goede, en richten we onszelf niet te gronde?
 
In Darwins cijferslot presenteert Frans W. Saris een optimistisch wereldbeeld. In een serie essays geeft hij zijn visie op onze meest urgente problemen: energie en klimaat, biodiversiteit en voeding, vrede en veiligheid; maar ook oplossingen zoals CO2-recycling. In dit boek wendt hij zich tot Nobelprijswinnaars, de kunst en de politiek van heden, verleden en toekomst.
 
Frans W. Saris is emeritus hoogleraar natuurkunde en publicist. Hij schreef voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Gids en dNBg. Tijdens zijn loopbaan won Saris verscheidene natuurkundeprijzen en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

unsubscribe from this list    update subscription preferences