Lifestyle & Design Cluster 
Se nyhedsbrevet i din browser
Indlæg Arrangementer 

Europæisk guldmedalje til Lifestyle & Design Cluster
 

For anden gang har Lifestyle & Design Cluster netop modtaget guldmedalje fra EU-Kommissionens kvalitetssikringssystem (ECEI) og denne gang sprængte man næsten rammerne. Med en score på 99% placerer den danske klynge sig blandt Europas allerbedste klyngeorganisationer
 
Læs hele pressemeddelelsen her

Nye talenter på Nordic Buzz
 

Nordic Buzz, området for nye talenter på Formland-messen 2016, er netop overstået med stor succes for andet år i træk. Næste Nordic Buzz event bliver i august på Formex i Stockholm.
 

Læs mere om Nordic Buzz i seneste innovationstillæg i Berlingske.
(klummen er på side 10)

Kontormøblet Cody vinder Innovation Cup


Ved Innovation Cup 27 – arrangeret i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og Cube Design – præsenterede ti grupper med i alt 42 studerende deres ideer for et dommerpanel. 

Vindermøblet ‘Cody’ var i tråd med design-briefet skabt til at indgå i fremtidens arbejdsmiljø,
i og med det med fuldt fokus på detaljer og funktionalitet er et unikt møbel til fremtidens kontormiljø.
 

Læs hele nyheden her

To nye møbelcases fra Lifestyle & Design Cluster

 
To nye cases fra talentprogrammet er netop lagt på ldcluster.com.

Læs begge cases om henholdsvis Andersen Furniture og BoConcept her.
 

 

Hamp til tekstil anvendelse
 

Der har i Lifestyle & Design Clusters hamp-projekt været afholdt to succesfulde workshops i henholdsvis København og Herning med stort fremmøde d. 29.02 og 01.03.

Rapporten ’Lokal hamproduktion til tekstil anvendelse’ og dens resultater blev præsenteret på de to workshops. Rapporten belyser hamp og plantefibrenes muligheder. Resultater og anbefalinger benyttes i det videre forløb ’hamp 2.0’.
 
Download hele rapporten her eller læs mere om selve projektet

 

Digital Retail - fremtidens detailhandel på turné i Danmark


Service Platform i samarbejde med IBIZ, Dansk Erhverv og FDIH rejser i maj rundt til 12 cityforeninger i Danmark. Der medbringes inspiration om fremtidens detailhandel og sociale medier, ligesom man kan få et kig ind i kundens rejse for at blive klogere på, hvordan vi kan udvide denne type oplevelse.

Foredragsholder er bl.a. trendspecialist Anne Thomas fra Lifestyle & Design Cluster.

Turnéen (som er booket og ligger fast) går i denne omgang til Køge, Kolding, Haderslev, Fredericia, Thisted, Grenaa, Skanderborg, Horsens, Viborg, Himmerland, Brønderslev og Randers. Hvis din by ikke er blandt de nævnte, vil vi alligevel gerne høre fra interesserede cityforeninger, der har lyst til at deltage i fremtidige projekter af samme karakter.

Kontakt
heidi@ldcluster.com for interessetilkendegivelse.

Konference og matchmaking:
Danske virksomheder / tyske tekstilklynger


Lifestyle & Design Cluster samarbejder med AFBW, en af Tysklands førende tekstilklynger i Stuttgart, som har tilknyttet førende tyske tekstil- og beklædningsvirksomheder samt forskningsinstitutter. Nu tilbydes danske virksomheder matchmaking med tyske virksomheder og vidensinstitutioner i forbindelse med:
  • Forum Architektur und Bau i Stuttgart den 13.04. Konferencen omhandler anvendelse af tekstilt baserede materialer i bygninger og arkitektur (udelukkende tysksproget).
     
  • Hannovermessen fra 25.04-29.04, hvor der også vil være en stor afdeling med fokus på tekstiler.

Interesserede virksomheder kan tilmelde sig matchmakingen hos Frank Engelbrecht på frank@ldcluster.com.

Skriv en kort profil med egne ønsker og behov, hvorefter vi vil etablere samarbejde med tekstilklyngen AFBW i Stuttgart, som udvælger de mest interessante tyske partnere.

Lifestyle & Design Cluster vil herefter lave mødeaftaler mellem parterne vedr. de to events. 

Torino Fashion Week


I dagene den 27.06-03.07.16 bliver dørene for første gang slået op for Torino Fashionweek.
I samarbejde med de italienske arrangører og Enterprise Europe Network (EEN) inviterer Cluster Excellence Denmark danske modevirksomheder og designere til at deltage i modeugen.

Torino Fashionweek er målrettet mindre modevirksomheder og designere, og det bliver syv dage med en række spændende arrangementer såvel udendørs som indendørs i smukke og historiske omgivelser i Torino. Ugen byder på: 

 
EEN Catwalk show
Gratis adgang til Torino Fashionweeks catwalk show
Workshops
Besøg hos en velkendt modevirksomhed
EEN B2B Matchmaking
Afterparties
 
Der er endnu ikke åbent for registrering til EEN aktiviteterne på Torino Fashionweek, men læs mere i næste nyhedsbrev fra Cluster Excellence Denmark eller kontakt alllerede nu sbj@clusterexcellencedenmark.dk

Connect Denmark springboard


Connect Denmark er et professionelt erhvervsnetværk, som tilbyder gratis ’springboard sesions’ med virksomheder, der har brug fra sparring om forretningsudvikling og/eller kapitalrejsning.
Springboards retter sig både mod unge iværksættere, ældre modne virksomheder
og virksomheder midt imellem disse yderpoler.

Vi vil gerne i Lifestyle & Design Cluster opfordre vores virksomheder til at få skræddersyet nogle sparringsforløb inden for livsstilsområdet i samarbejde med Connect Danmark.

Kontakt os via betina@ldcluster.com for en uformel drøftelse
og vi hjælper gerne med detaljer og samarbejde. 

 

Katalysator: Nyt udviklingsforløb fra
Væksthus Hovedstadsregionen


Et nyt udviklingsforløb fra Væksthus Hovedstadsregionen – med underoverskriften: ’fra local hero til global superstar’ - sætter henover tre intensive eftermiddage i februar og marts fokus på forretningsudvikling for gazellevirksomheder inden for de kreative erhverv.

Næste og sidste workshop er 15.03.16 i København.

Læs mere om hele projektet her

World Trade Center Ballerup

World Trade Center Ballerup (WTC) er et moderne Business Center på 17.000 m2 i periferien af København, hvor både mindre og større virksomheder kan trives, vokse og sammen etablere et nationalt og internationalt handelsnetværk. Som lejer bliver du en del af et internt og internationalt netværk med flere end 300 World Trade Centre i mere end 90 lande. Du kan således møde nye samarbejdspartnere og nye kunder - i og uden for Danmark.

Kontakt WTC Ballerup her og hør hvordan du bliver lejer

ARRANGEMENTER 


 


E-handel Innovation 2016 konference 15.03.16

 
Service Platform planlægger i samarbejde med FDIH konferencen:

E-handel Innovation og digital disruption 15.03.16 i Århus.

170 har allerede tilmeldt sig, men der er stadig få ledige pladser, så skynd dig at tilmelde dig her
Dialogpartnere deltager til medlemspris (Skriv: Serviceplatform i rubrikken).

 


Professionalisering af små, kreative virksomheder


Små, kreative virksomheder mellem 0-5 år (som arbejder i livsstilsbranchen), får nu mulighed for at deltage i tre workshops, hvor der er fokus på at styrke virksomhedens forretningspotentiale. Lifestyle & Design Cluster har i samarbejde med nordiske partnere etableret et Interreg-projekt, hvor der skal arbejdes med at professionalisere kreative virksomheder.
 
Del gerne budskabet og
ansøg via mailform her
Ansøgningsfrist er 16.03.16


Læs mere om hele projektet her 

Sustainable Build – Innovationsudfordringen 2016


Partnerskabet i byggebranchen ’Sustainable Build’ indbyder SMV’er, startups og
større virksomheder – i Danmark såvel som globalt – til at komme med forslag til løsninger på dette års innovationsudfordring under temaet:

Hvordan skaber vi vækst inden for bæredygtigt byggeri gennem de materialer vi anvender?


Læs mere og tilmeld dig her.

Der er deadline for ansøgninger den 31.03.16.

 


Copenhagen Fashion Summit 2016


Hvert andet år finder verdens største topmøde om bæredygtig mode, Copenhagen Fashion Summit, sted på dansk jord. Dette sker om lidt over to måneder den 12.05.16.

Mødets ypperste formål er at opsætte globale målsætninger og visioner for udviklingen af en mere bæredygtig modebranche, samt ikke mindst, at positionere Danmark som frontrunner på området. Denne gang finder Copenhagen Fashion Summit sted i DR Koncerthuset, hvor ca. 1.200 nøglepersoner fra den globale modebranche, NGO’er, politik, presse mv. forventes at deltage.

Copenhagen Fashion Summit er under protektion af H.K.H. Kronprinsesse Mary, der også vil levere topmødets åbningstale. Værten for Copenhagen Fashion Summit 2016 bliver modeinsideren Derek Blasberg.


Køb billet til topmødet og læs mere her

 

Lifestyle & Design Cluster

Birk Centerpark 38
Herning 7400
Tlf.: +45 9616 6200

Forbindelsesvej 4,
2100 København Ø.
Tlf.: +45 9616 6200